Slovenija
20 ogledov

Policijski sindikat se želi naprej pogajati

Policisti Sinidkat policistov Slovenije
Policijski sindikat Slovenije (PSS) od resornega ministra Gregorja Viranta pričakuje takojšno vzpostavitev socialnega dialoga.

Kot je policijski sindikat zapisal v dopisu ministru za notranje zadeve in javno upravo Gregorju Virantu, so iz medijev seznanjeni, da si je minister kljub njihovemu pozivu k nadaljevanju pogajanj in dejstvu, da v notranjem ministrstvu in policiji še vedno poteka stavka zaposlenih, raje vzel čas za sestajanje z drugimi vodji sindikalnih central.

Očitajo mu tudi, da je še pred sestankom s predstavniki njihovega stavkovnega odbora in njihovimi pogajalci že napovedoval nove ukrepe, ki bodo ponovno drastično posegli v pravice zaposlenih na ministrstvu in policiji, kar je, kot so zapisali, "dobesedno v posmeh" vsem njihovim argumentom in dokazom o "njihovem nevzdržnem socialnem statusu, ki meji na prag revščine".

"Od vas, kot ministra za notranje zadeve, bi pričakovali, da se ne le odzovete na naš poziv, temveč je to stvar zakonske, politične kot tudi demokratične kulture, da predstavnike reprezentativnega sindikata v resorju, ki ga vodite sami, povabite na razgovor, se pri tem vsaj osebno predstavite in obrazložite vaše poglede, vizije in pričakovanja v povezavi z vašim ministrovanjem," so zapisali v sindikatu.

Navedli so še, da njihov stavkovni odbor v času, ko je bilo jasno, da bo prišlo do zamenjave vlade, stavkovnih aktivnosti ni zaostroval zaradi razumevanja politične situacije. Morebitno ministrovo "nadaljnjo ignoranco" do njihovih zakonitih pozivov pa bodo razumeli kot neposreden napad na dostojanstvo in pravice zaposlenih, ki jih zastopajo, "kar bo zagotovo botrovalo k zaostritvi stavkovnih aktivnosti vseh zaposlenih". Minister pa bo moral za to prevzeti tudi osebno odgovornost, še dodajajo v sindikatu.

Komentarjev 1
  • graff 15:08 04.april 2013.

    Ne razumem PSS, kako lahko od ministra za NZ, ki jih je pred leti s svojo plačno reformo dobesedno ponižal, seul in razvrednostil, pričakujejo kaj drugega. Tudi sedaj bo delal isto, zato, da se bo ,,všečkal,, in lezel v rit ...prikaži več mafiji, ki ji je zadnji cilj, sesutii policijo. Pozabite, da bo Virant razumel in reševal katastrofalno stanje v policiji, kamor vas je pahnil. Malo morgen, ostane vam samo trd in neizprosen sindikalni boj a pred tem se poenotite v zahtevah in ciljih.