Slovenija
44 ogledov

Policijsko parkiranje razburilo bralko

Policija
1/3
bralka
Policista sta parkirala tam, kjer "nam meščanom redarji podarjajo parkirne kazni in lisice", je prepričana bralka. A policija odgovarja, da sta bila policista na intervenciji in da sta imela zaradi tega pravico parkirati tako, kot sicer običajnim voznikom ni dovoljeno.

V soboto nam je bralka poslala naslednji zapis: "Danes sta gospoda policista parkirala svoje vozilo na Mesarski ulici v Ljubljani pred lokalom Mango, kamor sta se tudi odpravila. Parkirala sta na mestu, kjer redarji vsem nam meščanom podarjajo parkirne kazni in lisice, zato je bilo zanimivo videti, da sta policista parkirala tam, kjer se ne sme, kljub temu da ima sosednji Hofer z velikim parkiriščem dvignjene zapornice in je od lokala oddaljen okoli 50 metrov."

Reševala sta primer z živaljo

A na policiji trdijo, da policista še zdaleč nista odšla za šank. "7. 1. okoli 13.30 sta  policista Policijske uprave (PU) Ljubljana na podlagi prijave občana o kršitvah določil Zakona o zaščiti živali intervenirala na Mesarski ulici v Ljubljani. Za čas interveniranja sta vozilo parkirala na  omenjenem mestu," je sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana in ob tem opozorila na zakon o pravilih cestnega prometa, ki v svojem 69. členu dopušča izjeme parkiranja tudi tam, kjer to sicer ni dovoljeno. Med drugim zakon določa, da na takšnih mestih med opravljanjem nalog uradne osebe lahko parkirajo.

Komentarjev 17
  • shepegasus 16:26 24.januar 2012.

    pa se niti ne gre za časovno obdobje in kraj...zanima me, kaj bi bralka al pa kdorkoli drug imel za povedati, če bi kakšna žival napadla kakšnega njihovega bližnjega...policaji bi si pa pač vzeli čas za parking....u izi lepo...tolk da ...prikaži več bi in žival in lastnik lahko odšla neznano kam...pa naj se pol pod nosom obrišejo za kakršnokoli povračilo....itd....

  • shepegasus 16:21 24.januar 2012.

    ja dobr je....vse si povedal! bed....

  • Skippy 00:32 24.januar 2012.

    To ni res. Še vedno lahko parkiraš na vozišču. Edina dodatna omejitev je ta, da ne smeš parkirati tam, kjer ni ločilne črte na vozišču.