Slovenija
92 ogledov

Policist bo odprl denarnico

Dean Jurič Suzana Kos
Toženi. Srečko Prijatelj mora zaporu plačati 70 evrov za prevoz.

Dean Jurič, šef kriminalistov na koprski policijski upravi, bo plačal 70 evrov, kolikor jih v zaporih na Dobu zahtevajo za to, da bi na sodišče pripeljali Srečka Prijatelja. Ta se včeraj namreč ni udeležil obravnave, ker so v zaporu zahtevali, naj si prevoz na obravnavo v Koper, v kateri je tožen, plača sam. Denarja nekdanji poslanec stranke SNS nima, v zaporu pa mu ne omogočajo, da bi delal in kaj zaslužil.

Blatil ga je

Jurič je proti Prijatelju vložil odškodninsko tožbo v višini 21 tisoč evrov, in sicer zaradi javnih zapisov, ki naj bi si jih ta na svojem blogu privoščil na njegov račun. Sodišče je že pred časom z začasno odredbo zapovedalo, da se zapisi odstranijo, Jurič pa želi doseči še, da nekdanji poslanec tudi v prihodnje ne bo pisal o njem. Lažne navedbe in diskreditacije so prvega kriminalista na Obali, ki v policiji dela 27 let, vse od 17. leta, prizadeli, saj so ga zaradi njih klicali številni novinarji, sorodniki, prijatelji in tudi policijski kolegi iz tujine; tedanja notranja ministrica Katarina Kresal je celo zahtevala preverbo očitkov o nepravilnostih, ki so metale slabo luč na policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.