Slovenija
11 ogledov

Policist kriv povzročitve nesreče

Branko Drkušić Jerca Božič Kranjec
Sodba. Za povzročitev prometne nesreče, v kateri se je nosečnica huje poškodovala, leto pogojne kazni.

Branko Drkušić je kriv povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zato je pogojno obsojen na eno leto zapora s preizkusno dobo dveh let, se je včeraj glasila sodba sodnice Andreje Beg.

Na njenem pasu

Decembra bodo minila štiri leta, odkar se je zdaj že upokojeni policist Drkušić ponoči vračal s službene novoletne zabave in pri Mačkovcu vozil po nasprotnem voznem pasu, zaradi česar je Anja Gašperšič zapeljala levo, a sta vozili kljub temu trčili in takrat noseča Gašperšičeva je utrpela hude telesne poškodbe.

Očitkov, da je bil alkoholiziran oziroma je zaspal za volanom in se zato spretno izmaknil alkotestu, v obtožnici ni bilo, a jih je tožilka Mojca Gruden izrekla, kar je Branko Ilić, Drkušićev zagovornik, označil za zaničevanje obtoženca, zato je napovedal druge pravne postopke.

"Proti meni so se šli gonjo, da so lahko politiki z mesta direktorja Policijske uprave Novo mesto odstranili Antona Olaja in ga zamenjali s Francem Zorcem," je ob zaključku povedal Drkušić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.