Slovenija
29 ogledov

Policista iz Drave rešila žrtev družinskega nasilja

Reka Sava, deroča reka, Črnuče, poplave Žurnal24 main
Mariborska policista sta že sredi februarja posredovala v primeru družinskega nasilja. Z žrvijo sta se dogovorila, da ju počaka na dogovorjenem mestu. Ker je tam ni bilo, sta se jo odločila poiskati. Ta njuna odločitev ji je rešila življenje.

Policista postaje Maribor II sta se s žrtvijo družinskega nasilja po telefonu dogovorila, da ju počaka pri pešpoti na Ruški cesti v Mariboru. Ker je na dogovorjenem mestu ni bilo, sta jo začela iskati.

"Ob temeljitem pregledu brežine reke sta približno 50 metrov od Studenške brvi v smeri Koroškega mostu ob betonskem temelju v Dravi opazila osebo, ki se je le z eno roko močno držala betonskega dela temeljev," dogajanje opisuje Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

En policist je takoj stekel do nje, jo prijel, z drugo roko pa se je oklenil kovinske ograje. "Na ta način je preprečil, da bi ženska utonila oziroma da bi jo odnesel tok reke Drave," poudarja Šadl in doda, da mu je v pomoč takoj priskočil drugi policist, ki je prijel prvega, da ta ni zdrsnil v vodo, nakar sta policista s skupnimi močmi utapljajočo se osebo rešila in potegnila iz reke.

Žrtev predala reševalcem

Policista sta premočeni, premraženi in podhlajeni ženski pomagala po takrat poledenelen in zasneženem delu pešpoti do Studenške brvi, nato pa po vzpenjajoči pešpoti vse do Ruške ceste, kjer sta jo predala reševalcem.

"Opisani primer kaže, da so za uspešno delo policista potrebni pogum, temeljitost in vztrajnost, kar sta dokazala oba vpletena policista, ki se nista zadovoljila zgolj s prvotnimi ugotovitvami, da žrtve kaznivega dejanja ni na kraju, kjer so se dogovorili. Posebej pa izstopa ravnanje obeh policistov, ki sta z namenom, da rešita življenje, osebo potegnila iz mrzle reke, se na neosvetljenem kraju sama izpostavila nevarnosti, da na zasneženi in poledeneli brežini oz. betonski površini padeta v reko," še izpostavi Šadl.

Komentarjev 1
  • titty 11:27 26.februar 2015.

    Vse žrtve nasilja žal nimajo take sreče in upam da žrtev dejanja ne bo ponovila.