Slovenija
27 ogledov

Policista rešila življenje očetu dveh otrok

policija Saša Despot
V nedeljo zvečer je do kontrolne kabine prehoda na Obrežju prišel voznik tovornega vozila iz Bosne in Hercegovine, ki je prevažal glukozo in policista spraševal o možnostih vstopa tovornega vozila. Med pogovorom se je moški zgrudil.

Dežurni policist na kontrolni točki na Obrežju je skočil do moškega, ki se je zgrudil, in mu najprej preveril utrip. Tega ni zaznal, zato je takoj začel z nudenjem prve pomoči in postopkom oživljanja.

Drugi policist je poklical na številko 112 in stekel po avtomatski defribrilator. Moškega sta uspela spraviti k zavesti, takrat pa je na kraj že prispela tudi reševalna ekipa in ga odpeljala v brežiško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center.

Zaradi pravilnega ukrepanja hujših posledic ne bo

Oživljanje je gotovo tekma s časom. Po podatkih strokovnjakov se z vsako minuto, ki preteče od nastopa zastoja srca do prve defibrilacije, zmanjša verjetnost za preživetje za okoli deset do dvanajst odstotkov. Namestitev avtomatskega defibrilatorja na območje mejnega prehoda Obrežje je v letu 2012 omogočila občina Brežice.

Kljub takojšnjemu odzivu reševalcev je od trenutka, ko se je moški zgrudil pa do njihovega prihoda minilo več kot deset minut. Pravilnemu odzivu policistov se 50-letni državljan Bosne in Hercegovine, oče dveh otrok lahko zahvali, da ne bo imel hujših posledic.

"Prav danes smo iz kliničnega centra prejeli novico, da moški dobro okreva in da zaradi pravilnega ukrepanja policistov ne bo imel hujših posledic," pove Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 5
  • kapibara 16:44 08.julij 2015.

    Tudi TI imaš nalogo pomagati sočloveku v tegoba !!!h.. pa si že.. ?? oziroma, očitno NEBI.. !! Omenjene reševalce pa VEDNO omenijo in POHVALIJO.. klub njihovim "večjim" potrebam pomoči.. gorski idioti so pa idioti.. GASILCE je pa HVALILA cela SLO, ...prikaži več celo z veseljem sem plačal dodatno znamkico na pošti, ker je bila NAMENJENA njim, ne pa nekim nam vsiljenim "teden znamkic RK SLO"...

  • zipo 15:49 08.julij 2015.

    in zakaj je to vredno članka??? policist ima v svojih delovnih nalogah pomagat ljudem, ne pa samo kazni pisat!!! ni postal za to policist!!! zakaj pa ne omenjate gorskih reševalcev, npr, kateri riskirajo svoja življenja, da rešujejo totalne idiote v ...prikaži več nemogočih vremenskih razmerah v hribih in gorah!!!??? pa gasilcev in navadne državljane, kateri rešujejo življenja???

  • Ivo 14:37 08.julij 2015.

    Kakšna čudovita novica! Bravo Policista! Upam, da dobita zasluženi nagradi. To povečuje ugled policije v državi.