Slovenija
29 ogledov

Častno odlikovanje za tone dostavljene pomoči

poplave voda hiše
1/4
Shutterstock
Slovenski policisti prejeli posebno zahvalo za sodelovanje pri odpravljanju posledic poplav v Bosni in Hercegovini.

V Bosni in Hercegovini (BiH) so se našim policistom s posebnim priznanjem zahvalili za izjemno požrtvovalnost in pomoč ob posredovanju po nedavnih pooplavah.

Brez naših bi bilo še huje

Predsednik Republike Srbske v BiH Milorad Dodik je namreč pripadnike Letalske enote policije nagradil s posebnim odlikovanjem za posebne zasluge. "Gre za posebno priznanje za požrtvovalnost, s katerim je tamkajšnji predsednik odlikoval organizacije, ki so se posebej izkazale v reševanju življenj in premoženja v nedavnih poplavah," poudarjajo na Generalni policijski upravi (GPU).

Policisti so skoraj cel teden konec maja reševali žrtve katastrofalnih poplav, ki so prizadele Federacijo BiH, Hrvaško in Srbijo oziroma celotno tamkajšnjo regijo. S policijskim helikopterjem so v tem času s poplavljenih domov na varno prepeljali preko 100 oseb ter dostavili skoraj štiri tone pomoči, zdravil, hrane in nujne opreme. "Predsednik Dodik je izrazil veliko hvaležnost za humanitarnost, ki so jo pokazale te ekipe. Odstranjevanje posledic poplav bo trajalo več let, po besedah predsednika Dodika pa bi bile te nedvomno večje, če pri reševanju ne bi sodelovale tako požrtvovalne ekipe," dodajajo na policiji.

Dodik je na nedavni slovesnosti v Banja Luki za pomoč z odlikovanjem za zasluge za narod nagradil tudi slovensko ministrstvo za obrambo, saj so bili poleg policistov na poplavljenih območjih pri reševanju aktivni tudi vojaki in pripadniki civilne zaščite, prostovoljni ter poklicni gasilci in reševalci.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.