Slovenija
22 ogledov

Policisti bodo dobili 66 evrov mesečno več

policija Saša Despot
Policisti so si s podpisom sporazuma mesečno pridobili 66 evrov neto mesečno višjo plačo.

Podpisani sporazum je bil v ponedeljek objavljen v uradnem listu. Z njim so bile odpravljene ključne anomalije, ki se pritičejo zgolj policistom. Z njihovo odpravo se je po besedah ministrice Vesne Györkös Žnidar izboljša položaj večine zaposlenih v policiji. Preostale anomalije nameravajo odpraviti s preureditvijo kariernega sistema v policiji. 

Skladno s sporazumom se bodo plače policistom v povprečju povišale za 100 evrov bruto oziroma 66 evrov neto mesečno. Vlada je sprejela tudi dodatne zaveze, ki nimajo neposrednih finančnih učinkov. Tako bo nadaljevala obravnavo zakona o organiziranosti in delu v policiji in bo skupaj s policisti definirala določbe kolektivne pogodbe, za katere menijo, da jih je treba spremeniti. Urediti pa namerava tudi nezgodno zavarovanje policistov, če opravljajo operativno ali drugo nevarno delo. 

Konec stavke, ko se bodo zaveze uresničile

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je povedal, da s podpisom sporazuma prenehajo s stavkovnimiaktivnosti, ne pa tudi s stavko. To bodo zaključili, ko se bodo prepričali, da so podpisane zaveze uresničene.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič pa je dejal, da s sporazumom nihče ne izgublja, ampak so pridobili vsi. Sporazum se mu glede na prejšnje sporazume zdi precej natančen, tako vsebinsko kot rokovno, "pri čemer ne dopušča nobenih drugačnih interpretacij". Seveda pa bo ta sporazum tako dober, kot se bo uresničeval v praksi, je dodal.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • francek 10:31 08.junij 2016.

    In za ta drobiž se bodo prelevili v inkasante, tako kot so že bili.

  • ojla 11:03 07.junij 2016.

    In za teh borih 66 evrov so dvigovali toliko prahu, lahko bi jim dali več...Če se najde za vse druge kozlarije, bi se še za plače uboboženih slovenskih delavcev lahko..