Slovenija
19 ogledov

Policisti danes pri Pahorju

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Pahor je sprejel predstavnike policijskega sindikata in Posedijevo skupino sindikatov.

Predstavniki vlade so se danes sestali na neformalnih pogovorih s predstavniki več sindikatov javnega sektorja. Pogovarjali so se o možnostih, da še pride do dogovora, ki bi preprečil napovedani stavkovni val. Možne rešitve bodo poskušali poiskati do ponedeljka, čeprav velikega optimizma, da bi enostavno prišli do rešitve, ni na nobeni strani. Kljub temu pa se je vlada odločila, da bo v iskanje rešitev vložila "maksimalne napore".

Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Janez Posedi pravi, da so želeli preveriti, ali še obstajajo možnosti za rešitev nastalega spora. "Kjer je volja, je tudi pot," pravi Posedi. Po njegovih besedah je stavka nepotrebna, če bi lahko iste rezultate dosegli tudi brez nje.

Na sestanku tudi policisti
Premier Borut Pahor je poleg skupine sindikalnih predstavnikov pod vodstvom Janeza Posedija sprejel tudi predstavnike Policijskega sindikata Slovenije. Že včeraj so napovedali, da je stavka v javnem sektorju vse bolj verjetna.

Sindikati Posedijeve skupine so včeraj napovedali, da v ponedeljek ne nameravajo podpisati aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor in spremljajočega dogovora, s katerima bi zamrznili plače v javnem sektorju. Prav tako se za to ni odločil Policijski sindikat Slovenije. Aneks bo podpisal Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, Sindikat zdravstva in socialnega varstva, Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije, Neodvisni sindikat delavcev ljubljanske univerze in Sindikat delavcev v pravosodju Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.