Slovenija
1 ogledov

Policisti in vlada nadaljujejo pogovore

Policisti Sinidkat policistov Slovenije
Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak in predstavnika obeh policijskih sindikatov, ki sta vložila podpise za začetek referendumskega postopka o zakonu za uravnoteženje javnih financ, bodo danes nadaljevali pogovore o zahtevah policistov.

Policijska sindikata sta v četrtek v državni zbor (DZ) vložila pobudo za začetek postopka za razpis referenduma o zakonu za uravnoteženje javnih financ.

Omenjena sindikata sta tako kot večina drugih sindikatov javnega sektorja 18. aprila stavkala. Vendar pa policijska sindikata v pogajanjih z vlado nista popuščala glede plač in drugih prejemkov zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve, zato stavke še nista prekinila.

V enem tednu bodo rešili veliko težav

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je v petek po sestanku predvidel, da bodo v tem tednu po vsej verjetnosti razrešili veliko težav, zaradi katerih policisti stavkajo. Po posvetu sta se sicer obe strani strinjali, da sta dosegli napredek. Obe strani tudi upata na dogovor, še preden predsednik DZ Gregor Virant določi rok za zbiranje podpisov za referendum.

Konec preteklega tedna sta bili sicer dejavni delovni skupini, ki sta bili prav tako ustanovljeni v petek v okviru sestanka med vlado in predstavniki policijskih sindikatov ter generalnega direktorja policije Janka Gorška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.