Slovenija
38 ogledov

Policisti in vojaki tarnajo

Medalje policitom Saša Despot
Sindikati. Nočejo obračuna nadomestila potnih stroškov na podlagi cene javnega prevoza.

"Nižje plače in nižji potni stroški za številne vojake, ki so na osnovi preteklih višjih izplačil najemali stanovanjske kredite, pomenijo socialno stisko," o varčevalnih ukrepih pravi Darko Milenkovič iz sindikata obrambnega ministrstva. "Potni stroški so se za nekatere prepolovili," je zaskrbljen tudi Radivoj Uroševič iz policijskega sindikata. Zato se sindikalisti zavzemajo za opustitev obračuna nadomestila potnih stroškov na osnovi cen javnega prevoza.

Predlagajo, da bi prešli izključno na nadomestilo za prevoženi kilometer, pri čemer menijo, da bi bilo treba tudi dvigniti postavko za obračun. Po besedah Zorana Petroviča iz sindikata policistov bi tako država celo privarčevala. Sedanji sistem obračunavanja je precej zamuden, saj poleg cen javnega prevoza in povračila kilometrine pozna še kombinacijo obojega.

Med policisti se jih sicer približno 1.500 dnevno od doma do službe v eno smer vozi od 150 do 250 kilometrov (rekorder celo 309 kilometrov). Samo na koprski policijski upravi zaradi tega na premestitev čaka okoli 90 policistov, ki se v službo večinoma vozijo iz severovzhodnega dela države.

Komentarjev 4
  • allstarr111 21:43 02.februar 2014.

    Itak da boi bilo najbolje in najceneje, plus še nekaj bi bilo bolje, nebi se več mogli zgovarjat ena na drugega zakaj neka zadeva ostaja neraziskana ipd. tudi nebi mogli tako skrit svojih povezav. Pa še nekaj bu jest uvedel, ...prikaži več, enako kot v USA. vodje okrajev oz. Šerife dejansko IZVOLIJO ljudje ki tam živijo, seveda če je kak neprimeren ne bo dobil dovolj podpore. To bi mogli narest pri nas in to je prvo kar je treba, da se začne policija ukvarjat s tem za kar prejema plačilo, namreč zaščita ljudi in premoženja, šele nato pride zaščita države, ker tam če neketeri preveč vneto ščitijo zakon, beri preveč vneto pišejo parkirne listke ostalo pa jim je zadnja briga, te na naslednjih volitvah ne bodo več tam.

  • lukaz 19:14 02.februar 2014.

    A že lahko nehate samo jamrat? Vsi, ki dobivamo povrnjene potne stroške, jih dobivamo na podlagi javnega prevoza. Rajši naj preverjajo izigravanje tega. Poznam ljudi, ki so dejansko najeli stanovanje, se tam prijavili on na podlagi tega prejemali še enkrat ...prikaži več večje potne stroške!!!Sploh, pa vas je preveč za delo, ki ga dejansko naredite!!!

  • dragec 18:26 02.februar 2014.

    Tako je,takrat bomo ustvarili občinske ali regijske vojske, lahko tudi okrajne vojske