Slovenija
39 ogledov

Policisti, ki so se spravili na Koprivnikarja, na zagovor

Policisti lovili Koprivnikarja zurnal24.si
Policisti, ki jim zaradi načrtovane prometne kontrole ministra Borisa Koprivnikarja grozi izguba službe, so v tem tednu vabljeni na zagovor. Ti bodo na posameznih policijskih upravah potekali 31. marca, nato pa se bo generalni direktor policije dokončno odločil, ali bo policistom potrdil izredno odpoved ali morebiti odločitev spremenil.

Ministra Koprivnikarja sta novembra lani, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, ustavila policista in opravila alkotest.

V začetku tega meseca pa je primeru dalo novo razsežnost anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrivali predhodno dogovarjanje o prometni kontroli ministra.

Postopek izredne odpovedi so že sprožili

Zato so na policiji ponovno uvedli interni nadzor, v katerem so potrdili obstoj omenjene komunikacije med sindikalisti. Njim in policistoma, ki sta ustavila ministra, so izdali sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi.

Očitajo jim, da so naklepno huje kršili pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja, in tudi zakonske določbe. Njihov namen pa naj bi bil, da z načrtovanim protipravnim nadzorom ministra poskušajo diskreditirati kot glavnega pogajalca vlade.

Pozvali so jih naj podajo zagovor

Na policiji so pojasnili, da so policisti, zoper katere je bil podan predlog za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, na isti dan vabljeni oziroma pozvani, da podajo zagovor, ta pa je lahko ustni ali pisni.

Na tej podlagi se bo nato generalni direktor policije dokončno odločil o ustreznem delovno-pravnem ukrepu, torej ali bo potrdil izredno odpoved ali pa spremenil ukrep.

Po izdanem sklepu o delovno-pravnem ukrepu bo lahko uslužbenec podal pritožbo, ki bo poslana v obravnavo komisiji za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Če bi komisija pritožbo zavrnila, pa uslužbencu, ki mu z dnem pravnomočnosti sklepa tudi preneha delovno razmerje, preostane še tožba na delovnem sodišču.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:25 28.marec 2016.

    Še večkrat bi mogl ustavljat politike in funkcionarje. Oni so tako ali tako v službi javnosti. Sam me pa skrbi da če so se tkole spravl na politika, da se pol ne bi spravl na kakšnega aktivista recimo ki jim gre v nos ipd.

  • jezero 14:36 28.marec 2016.

    Sramotno je, da je vlada izrabila to epizodo za obračun s policijo, ki se ni hotela pokoriti napuhu Cerarja. Katera vlada pa gre v borbo z lastno policijsko ustanovo?

  • Al Brod 09:35 28.marec 2016.

    Ta minister je navadna PIJANDURA.