Slovenija
21 ogledov

Policisti končno v lov nad psa

Policisti, ki so se na kraj dogodka odpravili šele teden po prijavi, niso potrdi Žurnal24 main
Obisk. Teden po prijavi, dan po vprašanjih.

Akcija. Policisti so se le odpravili na lov za nevarnima psoma, ki pobijata mačke po novogoriških ulicah. Čeprav so lastnici ubite mačke Šane Ani Kovčec po prijavi dejali, da psov ne bodo lovili in naj se obrne na zavetišče, so teden po dogodku in prijavi potrkali na njena vrata. Za čuda se je to zgodilo dan po tem, ko smo jim na to temo postavili vprašanja.

Novogoriški policisti so v zvezi z dogodkom začeli zbirati obvestila,” pojasnjujejo na Policijski upravi (PU) Nova Gorica. Na vprašanje, kaj konkretno so v tem času storili, nam niso odgovorili.

Brez vidnih poškodb
Dosedanje ugotovitve policistov ne potrjujejo, da bi mačko raztrgali omenjeni psi,” pojasnjujejo na PU Nova Gorica. To pojasnjujejo z zagotovilom lastnice, ki na Šani ni opazila vidnih zunanjih poškodb in ker v času, ko je našla poginulo mačko, psov ni bilo zraven. “Poleg tega pa, preden je našla poginulo mačko, ni bilo slišati kakšnih glasov (pasjih ali mačjih),” dodajajo. Obljubili so, da bodo v zvezi z omenjeno zadevo s poročilom obvestili pristojno veterinarsko inšpekcijo in nadaljevali iskanje lastnikov psov.

Psov se je ustrašila
Lastniki mačke Šane so prejšnji četrtek opazili dva psa, ki sta prišla na vrt. Kovčečeva je odšla po mačko, ker pa se je psov pozneje ustrašila, je odšla v hišo in poiskala Šano, ko sta psa zapustila vrt. Ko je našla poginulo mačko, je poklicala policiste, ki so jo napotili na zavetišče, smo pisali v sredo.

Psa že od lani označena kot nevarna
Lili. Sredi novembra se je na nas obrnila lastnica mucke Lili, ki sta jo na njenem dvorišču pokončala dva psa. Veterinarska inšpektorica je po prijavi lastnici dejala, da so omenjena psa že lani označili za nevarna, kar med drugim pomeni, da morata biti vedno zaprta. Lastnici je med drugim dejala, da imajo inšpektorji zvezane roke, saj so brez dokazov. Lastnica bi morala namreč mačko odpeljati na obdukcijo in jo tudi plačati. Če bi lastnica spet videla omenjena psa, ji je inšpektorica svetovala, naj se obrne na policijo, ki lahko zaradi narave dela deluje tudi intervencijsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.