Slovenija
492 ogledov

Policisti nad zdravilca ali mazača?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Zdravi v gasilskem domu v Tešanovcih. S pomočjo bioenergije. Ponuja tudi vedeževanje in črno magijo. To še ni vse! Pri njem tudi možnost ugodnih finančnih naložb.

Petinpetdesetletni Slobodan Stanojevič je v prekmurski vasi Tešanovci prišlek; prišel je iz okolice Ljubljane. Že tam se je ukvarjal z bioenergijo, po naših podatkih je imel registriran Om – an center. Zdravil naj bi številne tegobe, med drugim svetoval celo pri rakavih obolenjih.

Kriminalisti svarijo
Policisti iz murskosoboške uprave so že pred časom zoper njega uvedli preiskavo, sumijo ga mazaštva.

„Vse občane oz. paciente, ki so kakor koli oškodovani s početjem zdravilca, ki zdravi v Tešanovcih, pozivamo, da pokličejo na telefonsko 113 ali se oglasijo na najbližji policijski postaji,“ se glasi poziv policije.
 

Z ljubljanskega se je namreč zdravilec preselil na murskosoboško območje; kupil je hišo v Tešanovcih in v tamkajšnjem gasilskem domu najel prostor za svoje seanse.

Za obisk po podatkih kriminalistov zaračuna 150 evrov, za kar ne izda računa. Poleg zdravljenja s pomočjo bioenergije se ukvarja tudi z magičnim vedeževanjem oziroma črno magijo in prodaja vodo, ki naj bi bila energetska. Njegova ponudba je celovita; poleg celega spektra duhovnih storitev poskrbi tudi za materialno plat, saj – kot ugotavljajo policisti – ponuja celo možnost ugodnih finančnih naložb.

Izjav ne dajem!
Po telefonu smo se obrnili na zdravilca Slobodana Stanojeviča. Povedal nam je, da je za preiskavo izvedel iz lokalnih medijev in da se kriminalisti pri njem še niso oglasili. "Sam sem se oglasil pri svojem odvetniku, ki mi je svetoval, naj izjav ne dajem."

Za Žurnal24 je povedal le, da zavrača vsakršne obtožbe, vse sume in da gre za čisto neumnost.

Na druga vprašanja glede zdravljenja, obiska, izdajanja računov ni želel odgovarjati.

Ljudje: Gre za staro slovensko zavist
Prostor sta zdravilcu v najem oddala tamkajšnja Krajevna skupnost in Prostovoljno gasilsko društvo. Cena mesečnega najema znaša 125 evrov; v prvih mesecih dejavnosti je račune dosledno plačeval, zdaj ne več.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Nikolaj Cipot pove, da je v tem trenutku dolžan približno 800 evrov. "Dogovarjamo se, kako jih bo poravnal," pravi Cipot in doda, da se v njegovo poslovanje oziroma dejavnost niso vtikali, saj je deloval kot urejen in resen človek.

"Koliko je imel prometa, težko ocenim, glede na parkirane avtomobile pa bi rekel, da je posel kar cvetel." Cipot še pove, da med ljudmi še vedno velja za poštenjaka. "Kdo pa danes še izdaja račune, prosim vas! Gotovo gre za zavist in natolcevanje!"

Zdravitelj ali mazač?
Po veljavnem kazenskem zakoniku je mazač tisti, ki se ukvarja z zdravljenjem ali opravljanjem zdravilske dejavnosti, čeprav nima predpisane kvalifikacije in pri tem odvrne bolnika od pravočasnega iskanja zdravniške pomoči.

Za mazaštvo kazenski zakonik predvideva zaporno kazen od 6 mesecev do 5 let. Če na ta način "zdravljeni" pacient umre, pa zaporna kazen lahko znaša do 10 let.

Kako uspešen je pri svojem zdravljenju, smo povprašali več naključno izbranih telefonskih sogovornikov iz Tešanovcev; vsi so nam odgovarjali, da so za njegovo uspešnost slišali same pozitivne ocene.

Mi smo vendarle še malce raziskali sloves tega zdravilca. Na različnih spletnih forumih je opisanih tako več pozitivnih kot tudi negativnih izkušenj njegovih pacientov oziroma strank, med drugim pa smo na eni izmed duhovnih strani naleteli tudi na njegov opis:

Slobodan, po rodu Srb, je po 15 letih življenja v Sloveniji, kjer je opravljal različna dela, nazadnje kot samostojen trgovec poslovno in osebno propadel in je bil pred samomorom. Takrat je v neki reviji prebral o molitvah, in ker je bilo to njegovo zadnje upanje, je začel res iskreno moliti. Od takrat (to je bilo leta 1993) so se mu začele intenzivno razvijati duhovne sposobnosti. Kmalu je odkril zmožnost, da lahko ljudem pomaga z bioenergijo, pozneje pa tudi s svojo jasnovidnostjo: ko vzpostavi miselni stik s človekom, ki ni nujno fizično zraven njega, lahko vidi njegovo fizično in energijsko telo, vidi poškodbe in energijske blokade na telesih itd.

Preiskava zoper njega torej še poteka, o podrobnosti izsledkov pa policisti zaradi interesov preiskave za zdaj še ne govorijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.