Slovenija
1 ogledov

Policisti ne bodo odložili orožja

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Policijski sindikat je z notranjim ministrom Matejem in ministrom za javno upravo Virantom dosegel dogovor, ki je omogočil preklic napovedane stavke.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Branko Prah je po sestanku z ministrom za notranje zadeve Dragutinom Matejem in ministrom za javno upravo Gregorjem Virantom povedal, da policijske stavke ne bo, saj so se dogovorili o napredovanju znotraj plačnega sistema za deset plačilnih razredov.

Ministra sta policistom zagotovila, da razlik med policijskim in vojaškim poklicem ne bo več.

Kolektivna pogodba ostaja enaka
Minister Mate je povedal, da so našli rešitve, ki bodo prinesle primerljivost med poklicem policista, vojaka, paznika in carinika. Opozoril je, da policist iz 21. plačilnega razreda lahko napreduje do 31. plačilnega razreda, napredovanje za druge plačilne razrede pa je tudi omogočeno. Po njegovi oceni gre za dvig plač, zato meni, da nekega splošnega nezadovoljstva med policisti ne bi smelo biti.

Virant je povedal, da so rešitve našli znotraj obstoječega plačnega sistema, pri tem pa so ugotovili, da ni potrebe po spremembah kolektivne pogodbe, ki je bila podpisana junija letos.

Policijski sindikat Slovenije je avgusta sklical stavkovni odbor zaradi plačnega nesorazmerja med poklicema vojak in policist, ki naj bi bila v skladu z dogovorom v okviru pogajanj za javni sektor kot sorodna poklica izenačena, vendar v praksi temu ni bilo tako. Zato so policisti grozili s stavko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.