Slovenija
23 ogledov

Policisti: Nočemo biti Romuni

Eden od obeh policijskih sindikatov nadaljuje stavko v javnem sektorju. (Foto: G Žurnal24 main
Policijski sindikat Slovenije je poskušal danes najti skupni jezik s predstavnico vladne pogajalske skupine. Do jutri jim bo vlada poslala nov predlog, v sredo sledi še sestanek.

Vodja sindikata Branko Prah je za Žurnal24 sicer dopoldne napovedal, da se bo današnjega sestanka z vlado udeležil sam premier, na koncu pa je na pogajanja prišla generalna sekretarka vlade Helena Kamnar.

"Dogovorili smo se, da do jutri zjutraj pripravijo ponudbo oziroma odgovorijo na naše zahteve in o tem bomo odločali v sredo popoldne. Takrat bo znano, kako in kaj naprej," nam je dejal po sestanku.

Prah ni želel pojasniti, na kakšen način bodo zaostrili stavko, če dogovora ne bo, o tem se bodo pogovarjali po srečanju. Že pred dnevi pa je dejal, da ne izključujejo shoda pred vladnim poslopjem, ki naj bi se ga udeležili tudi predstavniki evropskih sindikatov.

Policijski sindikat Slovenije je edini, ki še nadaljuje stavko v javnem sektorju. Okoli šest tisoč članov sindikata se bori proti, po njihovem mnenju, diskriminatornemu odnosu vlade, ki se kaže v anomalijah v plačnem sistemu ter slabem vrednotenju zaposlenih v policiji. Med drugim od vlade zahtevajo analizo primerjave med plačami drugih evropskih držav. "Po plačah želimo biti v povprečju. Zavedamo se, da ne moremo imeti plač kot v Nemčiji, ampak tudi nočemo biti Romuni," nam je še dejal Prah.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.