Slovenija
2 ogledov

Policisti preverjajo grožnjo slovenskim novinarjem

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana preverjajo zapis na Facebooku, v katerem avtor grozi novinarjem Demokracije in Reporterja.

Na Facebook profilu, v katerem se avtor predstavlja kot Zakladnik Matija, so se v sredo pojavile grožnje slovenskim novinarjem. Zapisano je, da je to, kar se je v sredo zgodilo na uredništvu francoske satirične revije "otroški vrtec v primerjavi s tem, kar bodo v prihodnjih tednih doživeli novinarji Demokracije in Reporterja". Pri tem je avtor izpostavil, naj se posebaj pripravi novinar Demokracije Gašper Blažič, ki da ga bo lastnoročno nataknil na kol.

"V zvezi s konkretnim primerom zapisa na Facebook profilu potrjujem, da kriminalisti preverjajo ali ima dogodek sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja. O ugotovitvah bodo obveščali tožilstvo, ki je tudi edini organ, ki odloča o dokazih in nadalnjih postopkih," nam je na vprašanje, ali grožnje preiskuje policija, odgovoril Vinko Stojnšek z ljubljanske uprave.

"Škandalozno grožnjo" je sicer najostreje obsodilo Združenje novinarjev in publicistov. "Čeprav gre  najverjetneje za nastopaštvo, ki ga še dodatno vzpodbuja skrivanje za anonimnostjo, v ZNP menimo, da ja treba takšne grožnje vzeti skrajno resno. V primeru, da ostanejo nesankcionirane, se lahko namreč v prihodnje ponavljajo, na koncu pa pripeljejo tudi do povsem konkretnih dejanj oziroma uresničitve groženj," so zapisali v združenju. S strani policije pričakujejo, da bo v najkrajšem času raziskala, kdo se skriva za omenjenim profilom in zoper njega sprožila vse ustrezne postopke.

Komentarjev 13
  • encijan 08:22 11.januar 2015.

    In med katere se "misliš", da spadaš?!?

  • Žurnalček 12:11 10.januar 2015.

    Pejd k dohtarju , ker so ti vsi perceptorji crknel !

  • Ferluci 09:05 10.januar 2015.

    Seveda bi avtorja takoj našli, če bi šlo za Mladino ali Delo.