Slovenija
10 ogledov

Policisti pustili Jaycee na cedilu

garido_dugard Žurnal24 main
Poročilo o ugrabitvi Jaycee Dugard razkriva, da bi jo lahko našli že veliko prej, če bi nadzorniki njenega ugrabitelja dosledno opravljali svoje delo.

Jaycee Dugard je leta 1991 ugrabil Philip Garrido, v ujetništvu jo je zadrževal 18 let in v tem času z njo spočel dva otroka. Garrido je bil že pred tem obsojen na 11 let zaporne kazni zaradi posilstva in bil pogojno na prostosti.

Njegov nadzornik svojih nalog ni opravljal, kot bi moral, zato so zamudili veliko priložnosti, ob katerih bi lahko našli Jaycee.

Tako pristojni niso raziskali, kdo je neznano 12-letno dekle, ki so ga opazili med obiskom Garrida, niso opravili razgovorov s sosedi in lokalnimi agencijami, prav tako niso preiskali številnih Garridovih kršitev pogojne kazni.

Dugardovo so našli v kolibi za hišo, kjer je živel Garrido s svojo ženo Nancy. Obtožena sta ugrabitve in posilstva, oba sta se izrekla za nedolžna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.