Slovenija
9048 ogledov

Policisti se odzivajo na glasne govorice o zlorabi mladega dekleta v Tivoliju

zloraba, dekle Shutterstock
To pravi Policija o domnevnem posilstvu mladega dekleta v parku Tivoli.

V javnosti se širi neresnična informacija o posilstvu mladega dekleta v parku Tivoli v Ljubljani, opozarjajo na Policijski upravi Ljubljana. 
Za območje ljubljanske policijske uprave policija ni prejela prijave podobnega dogodka, prav tako ne držijo navedbe posameznikov, da na policiji prikrivajo tovrstne dogodke, poudarjajo na PU Ljubljana.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, posamezniki še vedno širijo lažno novico o posilstvu mladega dekleta in s tem zavajajo in vznemirjajo javnost, "kljub temu, da smo zainteresiranim javnostim že pojasnili, da se dogodek ni zgodil in da nismo prejeli prijave kakršnegakoli podobnega dogodka na tem območju".

Zanikajo tudi navedbe, da na policiji prikrivajo tovrstne dogodke. Kot so izpostavili, so vedno, ko je zainteresirana javnost poizvedovala o dogodku, potrdili ali ovrgli navedbe, ali se je dogodek dejansko zgodil. "Prav tako smo z javnostjo delili vse statistične podatke o doslej obravnavanih podobnih dogodkih in pojasnili nekatere okoliščine posameznih dogodkov," so izpostavili.

Po navedbah policije pa je treba razumeti, da posameznih podrobnosti takšnih dogodkov ne morejo pojasnjevati, saj bi tako povzročili sekundarno viktimizacijo žrtve. "Skrb za žrtve kaznivih dejanj, še posebej na področju, ki tako močno posega v intimo posameznika, pa je nujna in jo v policiji obravnavajo z vso skrbnostjo," so izpostavili na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Na policiji poudarjajo, da kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost preiskujejo z vso resnostjo in odgovorno, s ciljem, da storilce teh dejanj izsledijo in ustrezno procesirajo. Žrtve, njihove svojce, prijatelje in vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršnekoli informacije, pa ponovno pozivajo, naj takšna dejanja takoj prijavijo policiji na številko 113 ali anonimno na številko 080 1200.

Policijski avtomobili maribor Slovenija Razburjen je zapustil lokal, a se je kmalu vrnil s pištolo. Sledilo je to ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Kmodri 23:21 27.oktober 2023.

    Problem Puklastega je, da njegova sekta posiljuje slovenski narod z ideologijo domobranstva!

  • jakec1575 21:26 27.oktober 2023.

    Subverzivne tehnike jansizma. Ustvarjaj paniko in govori, da je vlada v paniki. Specialni rat. Ljuba knjiga obramboslovcev slowenische pacienta in malega prasiska glavonje. Jaz goloba razumem glede ciscenja jansistov. To so spece celice, ki so fine, dokler je bolnik v ...prikaži več opoziciji in mascevalne ter unicevalne, ko je na oblasti. Samo cistite. Naj probajo v gospodarstvu. Itak je treba ju prepoloviti

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:13 27.oktober 2023.

    Če Janez ve da je bilo storjeno posilstvo, je bil verjetno zraven. 🤗