Slovenija
32287 ogledov

Policisti so morali Julijo Adlešič prisilno privesti v zapor: To je razlog!

Novice: odrezana roka
1/2
Saša Despot
Obsojena v zadevi odrezana roka Julija Adlešič od petka v ženskem zaporu na Igu prestaja še dobra dva tedna zaporne kazni. Večino od leta in sedmih mesecev prisojene kazni je Adlešičeva prestala že v priporu. Ker pa se v zaporu ni zglasila sama, so jo na prestajanje preostanka kazni privedli policisti, danes poročajo Slovenske novice.

Njen odvetnik Boris Grobelnik bi se sicer lahko pritožil, a je zaradi kratkega roka kazni vprašanje, če bi sodišče o tem uspelo pravočasno odločati, poroča časnik.

Adlešičeva naj bi po tistem, ko so jo spoznali za krivo, zamenjala prebivališče, a pristojnih organov o tem ni obvestila, tako je poziv na prestajanje preostanka zaporne kazni ni dosegel. Ljubljansko okrožno sodišče je poziv za prestajanje zaporne kazni nato objavilo na oglasni deski, a ga Adlešičeva v času uradnih ur ni prevzela. Zato so ponjo poslali policiste, ki so jo pospremili na Ig, še poročajo v Slovenskih novicah.

Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je tožilstvo očitalo poskus goljufije oziroma pomoči pri njej, ker so Adlešičevo najprej za visoke zneske zavarovali na več zavarovalnicah, nato pa uprizorili nesrečo, v kateri ji je odrezalo roko. Nato so na zavarovalnice vložili odškodninske zahtevke v skupni višini okoli 1,17 milijona evrov. Do izplačil sicer ni prišlo. V ponovljenem sojenju so vsi štirje obtoženi sklenili sporazum s tožilstvom in krivdo priznali.

Soobtoženi Sebastien Abramov, ki ga je sodišče v zadevi odrezana roka obsodilo na dve leti in pet mesecev zapora, je v priporu, saj čaka na nadaljevanje sojenja zaradi domnevnega umora nekdanjega dekleta iz Žalca.

Komentarjev 11
 • Avatar jezeran
  jezeran 17:16 16.junij 2022.

  Sloves o blondinkah se nadaljuje

 • Avatar Mark035
  Mark035 16:21 16.junij 2022.

  Ta ženska je neumna in njeno napako je izkoristil precej pameten "čefur", ki si je spremenil priimek. Eno je že ubil, tej je odsekal roko in ona ga še vedno obožuje.. to bitje ima vakum v glavi.

 • Tara_Farrell 16:02 16.junij 2022.

  Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦