Slovenija
4088 ogledov

Policisti so proti ubežniku na avtocesti morali uporabiti stinger

Stinger sobotainfo.com
Na avtocesti, v bližini izvoza Celje center, so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev, tako imenovani "stinger".

"Danes, okoli 13. ure, so nas iz Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor obvestili, da so njihovi policisti na avtocesti poskušali pravilno ustaviti voznika osebnega vozila, ki na znake policije ni ustavil, pač pa je z neprilagojeno hitrostjo vozil naprej v smeri proti Celju," so sporočili s celjske policijske uprave.

Bežal je še s preluknjanimi pnevmatikami

"Policisti postaje prometne policije Celje in Policijske postaje Celje so na avtocesti v bližini izvoza Celje Center uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev, tako imenovani "stinger", ki ga je voznik prevozil in s praznimi pnevmatikami nadaljeval proti avtocestnemu počivališču Lopata, kjer so ga policisti ustavili," so sporočili.

Ugotovili so, da je bil ubežnik 40-letni voznik iz območja Maribora, sicer večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov. Vozil je brez vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli.

Je tudi vas ogrožal zeleni berlingo?

Mariborski policisti iščejo vse, ki jih je voznik zelenega berlinga ogrožal danes med 12.52 uro in 13.16 uro med počivališčem Maribor - center in počivališčem Lopata (Celje). Vse udeležence cestnega prometa, ki so zaradi vožnje voznika bili ogroženi, prosijo, da se zglasijo na PPP Maribor, Ptujska cesta 117 v Mariboru ali pokličejo na telefonsko številko 02 450 20 30 oziroma 113.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 16:01 10.december 2017.

    Verjetno nima smisla niti napisat kako bi trajno rešili problem takih ali vsaj večine. Ko en mesec ne bi uspel z lastnimi nogami hodit, bi drugič 1000x premislil, preden bi spet ogrožal življenja nedolžnih.