Slovenija
33 ogledov

Policisti spet invalidi

Policisti spet invalidi Bralka
Možem v modrem je bilo v Simonovem zalivu očitno tako vroče, da so parkirali kar na prostor za invalide. “Intervencije ni bilo opaziti, policisti pa so se mirno namakali v morju,“ poudari bralec. Kazen za nepravilno parkiranje znaša 80 evrov.

"Policisti so v Simonovem zalivu ponovno parkirali na prostor za invalide! Kljub temu, da je prostor sicer namenjen tudi za intervencijska vozila, intervencije ni bilo opaziti, policisti pa so se mirno namakali v morju. No, res da je bilo vroče," fotografiji pripiše jezen, a spraven bralec.

"Če se ugotovi kršitev določil o varstvu cestnega prometa, se tako kot zoper občana ukrepa tudi zoper policista ali voznika vozila mestnega redarstva," povedo na policiji.

15. točka 4. odstavka zakona o varnosti v cestnem prometu prepoveduje parkiranje na označenem parkirnem mestu za invalide, razen za osebe, ki so nosilci veljavnih invalidskih kart oziroma za njihove spremljevalce (te določa 4. odstavek 53. člena istega zakona). Kazen za neupoštevanje zakona znaša 80 evrov.

Kaj pa redarji?

128. člen: Na vozilih, ki se uporabljajo pri nadzoru in vzdrževanju cest, nameščanju in vzdrževanju prometne signalizacije in opreme, električnih, telekomunikacijskih in drugih naprav in napeljav na cesti ali ob njej, na vozilih inšpektorjev, pristojnih za nadzor cest, na vozilih za pomoč in odvoz poškodovanih in pokvarjenih vozil, odvoz napačno parkiranih vozil, odvoz odpadkov ter na vozilih občinskega redarstva in na vozilih izvajalcev zasebnega varovanja se pri opravljanju dela na cesti uporablja rumena utripajoča luč. Ta vozila smejo ustaviti na cesti za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje del, in smejo zapeljati tudi v območje za pešce in v območje umirjenega prometa, če je to potrebno zaradi opravljanja del.

Komentarjev 7
  • Milanch 22:35 15.avgust 2011.

    Bom moral iti za policista! Aja ne morem, ker imam končane vse razrede osnovne šole!... razemem, da si privoščijo nemarnost, ker so pač pri koritu, ampak invalidi? Spet izraz primitivnosti -.-

  • najslabsi 22:41 20.julij 2011.

    samo nekaj ne razumem. ta biser ki je to slikal ne zna brat ali pa je neumen. Če piše da je dovoljeno za intervencijska vozila, je za intervencijska vozila. in policijsko, gasilsko ali reševalno vozilo spada med intervencijska vozila.

  • Gorijan Mikić 11:15 19.julij 2011.

    policajči ti lahk parkirajo kamor jim zapase tut na tvoj vrt ce bo treba tko da đabe