Slovenija
13 ogledov

Policisti spet v akciji, tokrat do prihodnje nedelje

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
V petek se bo po vsej Sloveniji začela preventivna akcija 0,0 šofer - trezna odločitev, ki bo potekala do prihodnje nedelje.

V tem času bo policija pospešeno iskala tiste, ki navkljub vsem varnostnim in tovrstnim opozorilom po nekaj kozarčkih alkohola sedejo za volan.

Policija pri tem izpostavlja, da se je število prometnih nesreč s smrtnim izidom, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki, v lanskem letu v primerjavi z letom 2013 zmanjšalo za 34 odstotkov. Zmanjšal se je tudi delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom, in sicer s 30,7 odstotka leta 2013 na 23,4 odstotka v letu 2014.

Aprila spet slabše

Boštjan Smolej iz sektorja prometne policije pri tem opozarja, da rezultati za april zopet kažejo trend navzgor, predvsem pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom, ki znaša skoraj 35 odstotkov. Do konca aprila je bilo tako med povzročitelji prometnih nesreč 12 pod vplivom alkohola, pravi Smolej.

Od tega petka do prihodnje nedelje torej policisti pospešeno iščejo opite za volanom!

Komentarjev 6
  • JohnSmith30699 06:06 14.maj 2015.

    Do sedaj sem vedno plačal na najbolj bednih krajih! Kjer omejitev sploh ni potrebna in bi lahko peljal 100 a je mejitev 50, tabla za kraj pa daleeeč izven kraja in seveda policaji to izkoristijo ker je zaslužek tam največji! ...prikaži več Zakaj nikoli ne vidiš radaja pred šolo ali bolnico ipd ??? Tam bi najbolj koristili

  • h3o 21:31 13.maj 2015.

    njihov namen ni ozaveščati voznike in jih maziliti s predlogi in opozorili, njihov namen je kasirati denar, pa četudi voziš 0,01 km/h prehitro-podreti đamijo-jankoviću kirurško odstraniti testisa-pokristjaniti Mira Cerarja in njegove sprogramirane poslance-prepovedati islam v sloveniji<br ...prikaži več />-priključiti istro in del avstrije sloveniji-takoj

  • antitrust 19:26 13.maj 2015.

    Bravo. Vedno vozim po predpisih. 14 dni nazaj pa me v Škofja Loki kresne redar, ker sem vozil 48 km, kjer je omejitev 40...Jebi ga, mislil, sem da je v celem kraju 50.