Slovenija
28 ogledov

Policisti sporočajo, namen vlade je oslabiti motiviranost stavkajočih

Policisti podpora stavki Žurnal24 main
Policisti še vedno stavkajo in sporočajo, da je namen vlade oslabiti motiviranost vseh, ki podpirajo stavko. Jutri aktivnosti v središču Ljubljane.


"Seznanjamo vas, da bomo v sredo, 25. 11. 2015 ob 10. uri v središču Ljubljane izvedli naslednjo stavkovno aktivnost,"
sporočajo predstavniki stavkajočih policistov in o podrobnostih jutrišnjih stavkovnih aktivnosti ne govorijo: "Čakamo, da se predsednik vlade vrne s Kitajske, medtem pa izvajamo stavko v okviru omejenih aktivnosti in čakamo na odgovor vlade, ki ga še ni. Tako, da o učinkih te stavke zaenkrat ne moremo govoriti, " je za Žurnal24 dejal predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS), Radivoj Urošević. 

Policisjki avto stavka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
So pa že vidne posledice stavke. Poleg tega, da se v proračun v teh dneh steka manj denarja od glob, se posledice stavke po mnenju Uroševiča poznajo tudi na javnomnenjskih anketah: "To je jasni signal vladi, naša želja pa je, da ljudje spoznajo, da smo stavko napovedali vladi kot delodajalcu in ne ljudem," dodaja predsednik enega od policijskih, v stavki združenih sindikatov. 

S policijskega stavkovnega odbora se za podporo zahvaljujejo tudi vsem stavkajočim in jih opozarjajo, da naj ne nasedajo provokacijam vlade: "Namen vlade, ki je do nadaljnjega prekinila pogajanja, je oslabiti motiviranost vseh, ki podpirate stavko,"  so zapisali. 

Policisti podpora stavki | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Policisti stavkajo od srede, 18. novembra. Policijska sindikata zahtevata uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih.

Med zahtevami je tudi povečanje plač policistov za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • dragec 17:50 24.november 2015.

    25 LETNE LOPOFSKE VLADE

  • Lunca 12:56 24.november 2015.

    Razen tega, zakaj bi bili otroci policistov bolj upravičeni do smučk za božično darilo od otrok snažilk, varnostnikov ali gradbenih delavcev...?

  • Lunca 12:53 24.november 2015.

    Se opravičujem za svojo izjavo vsem res pridnim in humanim policistom, ampak dejstvo je, da si povišanja plače ne zaslužijo čisto vsi, pa čeprav policijski sindikat zahteva celotno hierarhično enotnost. Do grla sem sita tudi pritoževanja policistov nad svojo izjemno ...prikaži več požrtvovalnostjo, večjo ogroženostjo in izpostavljenostjo nevarnim situacijam. Vsak policist je v večji meri na takšne situacije pripravljen in se zna (bi se moral) nanje bolje pripraviti, se zaščititi in ubraniti od navadnega državljana. Kateri od policistov tega ni pripravljen priznati, je škoda, da je še naprej policist.