Slovenija
8 ogledov

Policisti ulovili norega voznika

policija Anže Petkovšek
Radovljiški policisti so včeraj zvečer v Lescah zaradi kršitve prometnih pravil ustavljali 31-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kamnika, ki se kljub pozivom policistov ni želel ustaviti.

Svojo vožnjo je nadaljeval po avtocesti ter večkrat kršil prometna pravila. Avtocesto je nato zapustil v Naklem, kjer je nadaljeval s kršenjem prometnih predpisov.

V krožišču na izvozu iz avtoceste mu je vozilo skoraj ušlo izpod nadzora, v naselju Naklo je hitrost vožnje prekoračil za najmanj enkrat več od dovoljene, ni nakazoval sprememb smeri vožnje ... Z nepravilnim prehitevanjem je ogrožal sebe, dva potnika v svojem vozilu in ostale udeležence v prometu.

Ustavili so ga s prisilnimi sredstvi

Policisti so ga s postopnim zmanjševanjem hitrosti, zapiranjem s policijskimi vozili in prisilnimi sredstvi uspeli ustaviti šele na Zlatem polju pri Kranju.

Potem ko jim je to uspelo, je 31-letnik želel zbežati, zato so morali uporabiti prisilna sredstva, odredili pa so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal negativen rezultat.

Vozniku so odredili še strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil, odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o dejanju pa so obvestili državno tožilko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.