Slovenija
30 ogledov

Policisti v blokado meje s Hrvaško

shod policistov Saša Despot
Ker se nič ne premakne, bodo policisti po naših informacijah blokirali mejo in s tem povzročili kolone.

Policisti stavkajo že od 18. novembra, zaenkrat tako, da ne pišejo kazni, kar se najbolj pozna v državni blagajni.

Uradnega odgovora o tem, kako naprej, kdaj se bodo pogajanja nadaljevala, zanekrat ni, vemo le to, da sindikata še vedno nista dobila simulacij in izračunov glede odprave plačnih anomalij, ki jim jih je vlada obljubila pred prazniki.

Ker med nezadovoljnimi policisti vedno bolj vre, se stavkovni odbor intenzivno pripravlja na zaostritev stavke, oba sindikata se usklajujeta, o nadaljnih potezah, ki jih zaenkrat ne želita razkriti, pa bosta odločila v tem tednu: "Policijski stavkovni odbor bo še naprej usmerjeno in ciljno pripravljal stavkovne ukrepe. Javnost bo o izvedbi posameznih ukrepov pravočasno obveščena," so zapisali v sporočilu za javnost.

Blokada meje s Hrvaško

Po naših informacijah naj bi se zaostrilo v nedeljo oziroma v ponedeljek,  z "blokado" naše južne meje.

Mejni policisti bodo namreč v nedeljo popoldne in v ponedeljek dosledno izvajali vse policijske naloge, natančno pregledovali dokumente in vozila, kar pomeni daljše kolone in zastoje na meji.

Ta vikend namreč Hrvati končujejo z zimskimi počitnicami in veliko se jih bo v tem času vračalo z italijanskih, avstrijskih, pa tudi slovenskih smučišč. V ponedeljek zjutraj pa bodo mejo zablokirali tudi številni tovornjaki. 

Stavko bodo občutili državljani

Kot sta sporočila oba sindikata, bodo policisti in policistke zaradi ignorance in neodzivnosti vlade nadaljevali s stavko in dodali, da jo bodo zaradi odnosa vlade "žal prisiljeni izvesti ukrepe, ki jih bomo občutili vsi državljani."

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • Žurnalček 14:23 08.januar 2016.

    Takoj raspisati 1000 novih prostih delovnih mest , vzeti ljudi z borze in zamenjati vse policiste , ki mislijo , da so bogom dani ! Če je Reagan zamenjal 10.000 letalskih kontrolorjev ob njihoi stavki , bo tale naša zamenjava maćji kašelj !

  • Hi5 08:30 07.januar 2016.

    Tko je policaji. Vse kar si zaslužite je dobra, sodobna policijska oprema, z avti vred, dodatek na težavno delo, recimo ob situaciji z begunci ali pa recimo če je kaj več posla s cigani in podobno. Kakih 20%. Drugače pa, ...prikaži več če je povprečna plača 1000€ za normalne razmere, lepo zmanjšajte plače vašim vodilnim v policiji in tistim v pisarnah in se bo nekaj nabralo tudi za nižje plačane policiste. Drugo, za vse, ki se vozijo ne vem kako daleč na delo, kupite službene avte, recimo Fabie ali Clie, in naj se njih 3-4 vozijo na delo kam pač morajo iti in spet boste tako nekaj našparali kot pa da se troši na razne kilometrine. Sej gre, samo voljo je treba imet.

  • Hi5 08:25 07.januar 2016.

    Ja itak. Oni so obremenjeni. Ne se hecat, nooo. Ne morejo pač preverit vsakega avtobusa.