Slovenija
535 ogledov

Policisti v časopisni hiši zaradi oglasov

mediji Saša Despot
Časopisno hišo Dnevnik so v četrtek obiskali policisti, ki jih je zanimalo delo na oglasnem področju.

Časopisno hišo Dnevnik so v četrtek obiskali policisti NPU, poroča časnik Dnevnik. Zanimalo jih je namreč poslovanje Dnevnika na oglasnem področju, še posebej s STA.

Kot so navedli na Dnevniku, so preiskovalci posebno pozornost posvetili vprašanju, kdo z agencijo sklepa poslovne dogovore in zakaj poslovni dogovori s poslovnimi partnerji veljajo za poslovno skrivnost.

Odgovorni urednik Miran Lesjak je za STA pojasnil, da je policiste, ki so opravili informativni pogovor z direktorico oglasnega oddelka Nives Roš, zanimalo na splošno, kakšna je oglasna politika Dnevnika in kako posluje na tem področju, kako Dnevnik sklepa poslovne dogovore s strankami. Nato pa jih je posebej zanimalo, kako je prišlo do poslovnega odnosa s STA, kdo je sodeloval pri oblikovanju pogodbe s STA in zakaj je ta pogodba opredeljena kot poslovna skrivnost.

Iz Dnevnika so pojasnili, da so vse pogodbe, ki se nanašajo na oglaševanje, označene kot poslovna skrivnost, saj gre za varovanje podatkov v medijskem prostoru, ki je konkurenčen. Roševa je pojasnila vse, kar je vedela o okoliščinah sklenitve pogodbe s STA, sicer pa v procesu sklepanja pogodbe ni sodelovala, saj je bila pogodba sklenjena že pred leti.

Pogovor se je zaključil z napovedjo, da se bo policija na Roševo tudi uradno obrnila s prošnjo za posredovanje faktur, ki so bile izstavljene STA za oglaševanje, in dokazov o tem, da je bilo to oglaševanje v Dnevniku tudi realizirano, je pojasnil Lesjak.

Sicer pa gre po njegovih besedah pri kompenzacijskih storitvah, zlasti ko gre za oglaševanje enega medija v drugem, za zelo običajno poslovno prakso, ki ni prisotna samo na Dnevniku ali STA, ampak v veliki večini drugih medijev. "Gre za najbolj običajen poslovni model," je dejal in pristavil, da policija že sedaj razpolaga s pogodbo o sodelovanju med Dnevnikom in STA.

Tako odgovorni urednik Dnevnika obisk policije težko razume drugače kot obliko pritiska na medije, v tem primeru na Dnevnik in STA. Kot je dejal, je ozadje zgodbe jasno - policija izpolnjuje navodilo, ki ga je dobila od vlade glede STA.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.