Slovenija
45 ogledov

Policisti v ponedeljek ne bodo kaznovali

Sekretar Sindikata policistov Slovenije Franci Frantar pričakuje, da bo poziv up Žurnal24 main
Sindikat policistov Slovenije (SPS) je policiste pozval k opozorilnemu protestu, ki bo potekal v ponedeljek.
 

Policisti razdeljeni

V Policijskem sindikatu Slovenije se s takšno obliko protesta ne strinjajo, saj še potekajo pogajanja sindikatov javnega sektorja z vlado in je zato prezgodaj za tovrstne "grožnje", je povedal predsednik sindikata Branko Prah. Če bo vladni interventni zakon sprejet brez njihovega sodelovanja, bodo tudi sami pripravljeni na vse oblike sindikalnega boja, je še napovedal.

V času opozorilnega protesta bodo po besedah sekretarja SPS Francija Frantarja policisti opravljali vse svoje naloge, le da bodo pri obravnavanju prekrškov posegali po po najmilejših ukrepih.

Dan razmisleka
Kot je pojasnil Frantar, gre za opozorilni protest, imenovan dan za razmislek. Sindikat namreč poziva policiste k razmisleku o svojem statusu in položaju v družbi ter vrednotenju svojega dela. Protest bo po njegovih besedah tudi zaradi napovedanih vladnih ukrepov v predlaganem intervencijskem zakonu.

Kot so zapisali v SPS, je protest opozorilne narave, a hkrati resen in jasen signal vladi, da bo vsak poskus slabšanja socialnega položaja zaposlenih v policiji v prihodnje povzročil upor in stopnjevanje aktivnosti sindikata. Protest naj bo spodbuda vsem sindikatom v javnem sektorju, da se uprejo in zavrnejo vsak predlog vlade, ki bi izničil pretekle dosežke socialnega dialoga, so še zapisali.

Poziv vsem policistom
V sindikatu še napovedujejo, da bo protest miren in dostojanstven, da varnost državljanov ne bo ogrožena. V času opozorilnega protesta bodo tako policisti opravljali vse naloge.

Kot je še pojasnil Frantar, so k protestu pozvali vse zaposlene v policiji, ne le svojih članov, ki jih je po njegovih besedah približno tretjina med policisti. Pričakuje, da bo poziv upoštevala večina policistov, ki bodo ta dan opravljali naloge. Frantar je še dodal, da pri svojem pozivu niso dobili podpore Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki združuje okrog 6000 članov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.