Slovenija
38 ogledov

Policisti z inšpektorji pregledovali gostince

alkohol Shutterstock
Koprski policisti so v soboto izvajali poostren nadzor javnih prireditev. Ugotovili so več nepravilnosti in uvedli več prekrškovnih postopkov.

V Kopru so policisti v sodelovanju z inšpekcijskimi organi izvedli nadzor v več gostinskih lokalih in prireditvah na prostem ter pri tem ugotovili več nepravilnosti: pri enem gostincu ni bil zagotovljen dovoz za intervencijska vozila, drugi ni imel organizirane službe varovanja, tretji je obratoval preko delovnega časa, četrti gostinec je neprimerno zaračunaval vstopnino.  Predpisane globe za nekatere tovrstne prekrške se gibajo tudi do 12 tisočakov.

Mladoletnik z alkoholom

Na območju Sežane se medtem na javni prireditvi po polnoči z alkoholom zalotili otroka, mlajšega od 16 let; policisti bodo uvedli postopek o prekršku. Za pravno osebo je predpisana globa v višini 830 evrov, za odgovorno osebo pravne osebe pa 625 evrov. Mladoletnika so predali staršem.

Zoper organizatorja  javne prireditve bodo uvedli postopek o prekršku tudi zato, ker  ni izvajal vseh aktivnosti za zagotavljanje varnosti in reda na prireditvi, ki so mu bile naložene z dovoljenjem za izvedbo javne prireditve. Za tovrstni prekršek Zakon o javnih zbiranjih predpisuje globo od 500 do  8.000 evrov.   

Inšpektorji  zdravstvenega inšpektorata so pri nadzoru na območju Sežane odkrili kar 5 prekrškov zaradi kajenja v zaprtih javnih prostorih in zoper odgovorne uvedli postopke o prekrških. V enem primeru so policisti ugotovili tudi kršitev obratovalnega časa gostinskega lokala, za kar bodo tržnemu inšpektoratu predlagali uvedbo postopka o prekršku.

Policisti napovedujejo še več takšnih akcij. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.