Slovenija
13 ogledov

Policisti z vlado spet v ponedeljek

Vizjak Anže Petkovšek
Minister Andrej Vizjak se bo s predstavnikoma obeh policijskih sindikatov sestal v ponedeljek, ko bodo nadaljevali pogovore o stavkovnih zahtevah policistov.

Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak in predstavnika obeh policijskih sindikatov, ki sta vložila podpise za začetek referendumskega postopka o zakonu za uravnoteženje javnih financ, se konec tedna ne bodo sestajali, pač pa bodo pogovore o zahtevah policistov nadaljevali v ponedeljek, so povedali na ministrstvu za delo.

Ta konec tedna bosta dejavni delovni skupini, ki sta bili ustanovljeni v petek v okviru sestanka med vlado in predstavniki policijskih sindikatov ter generalnega direktorja policije Janka Gorška, je povedal predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič.

Policijska sindikata sta namreč v četrtek v državni zbor vložila pobudo za začetek postopka za razpis referenduma o zakonu za uravnoteženje javnih financ. Omenjena sindikata sta tako kot večina drugih sindikatov javnega sektorja 18. aprila stavkala.

Vendar pa policijska sindikata v pogajanjih z vlado nista popuščala glede plač in drugih prejemkov zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve, zato stavke še niso prekinili.

Uroševič je v petek po sestanku predvidel, da bodo v prihodnjem tednu po vsej verjetnosti razrešili veliko težav, zaradi katerih policisti stavkajo. Po petkovem sestanku sta se sicer obe strani strinjali, da so dosegli napredek.

Obe strani tudi upata na dogovor, še preden predsednik DZ Gregor Virant določi rok za zbiranje podpisov za referendum. Virant se je odločil, da za zdaj še ne bo razpisal roka za zbiranje podpisov za referenduma, saj da pogajanja med vlado in sindikatoma še potekajo.

Komentarjev 2
  • Veteran 21:37 22.maj 2012.

    Policisti, imate delo in plačo, ki je v sedanjem času čisto zlato. Pazite odgovorni boste za poslabšenje polozaja v Sloveniji. Pomislite na tistih 120.000 nezaposlenih, ki bi z veseljem prevzeli vaše delo. Ne obnašajte se kot prava mafijska združba, ki ...prikaži več skrbi samo za svoje varovance oz. plačnike članarine, za ostale Slovence pa vam ni mar.

  • privat 06:51 20.maj 2012.

    policisti organizirajte se in pohapsite vso mafijo....mi obični smrtniki smo z vami!! Mamo pripravljene grablje...