Slovenija
15 ogledov

Policisti zaprli pot zaradi intervencije

Žurnal24 main
Trg komandanta Staneta. Policisti, ki so v soboto z marico zaprli pot trem voznikom, so hiteli na intervencijo zaradi kršitev javnega reda in miru v enem izmed stanovanj.

Včeraj smo v članku Policisti zaparkirali avtomobile pisali o sobotnem večernem dogajanju na Trgu komandanta Staneta. Nekaj pred 23. uro so tam policisti parkirali sredi vozne poti na parkirišču in zaprli pot trem voznikom.

Posredovali so v enem izmed stanovanj
Na Policijski upravi Ljubljana so nam danes odgovorili, da so bili njihovi možje napoteni na intervencijo kršitev javnega reda in miru v eno izmed stanovanj na tej lokaciji. "Policisti so kršitelje izsledili. Nadaljnji postopek poteka v skladu z določili zakona o prekrških," je še zapisal tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek in poudaril, da je pri izvrševanju nalog, kot so intervencije v povezavi z družinskim nasiljem, kršitvijo javnega reda in miru ipd., izjemno pomemben odzivni čas.

"V skladu z določili veljavnega zakona o varnosti cestnega prometa (53. čl. ZVCP) lahko intervencijska vozila za čas, da izvršijo naloge, parkirajo tudi na krajih, kjer je to prepovedano. Razumljivo je, da se policisti na nujni klic odzovejo čim hitreje. Narava klica, kot je bila v konkretnem primeru, bi lahko imela za posledico tudi (ob zakonskih pogojih) pridržanje ene ali več oseb. Iz varnostnih razlogov je pomembno, da je intervencijsko vozilo čim bližje izhodu oziroma vhodu," je še povedal in dodal, da lahko občani v takšnem primeru pokličejo 113, "in če bodo v določenem primeru okoliščine dopuščale, se vozilo policije umakne".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.