Slovenija
20 ogledov

Policisti zaščiteni pred ebolo

policija Nik Rovan
Policisti dobili zaščitno opremo, ki jo lahko uporabijo ob primeru suma na ebolo.

"Ker situacijo glede ebole skrbno spremljamo, tudi sproti ugotavljamo ustreznost in količino zaščitne opreme, s katero razpolagamo. V teh dneh ponovno ugotavljamo, ali je zaščitna oprema prilagojena aktualnim razmeram in v kratkem času pričakujemo oceno primernosti, ki jo bo podalo ministrstvo za zdravje," so sporočili z notranjega ministrstva in oddali da so enotam policije razdelili zaščitno opremo, skladno s potrebami, ki so jih navedle posamezne enote.

Nameravajo tudi obnoviti redna usposabljanja zaposlenih za primere ravnanja ob nevarnih nalezljivih boleznih: "Še enkrat preverjamo tudi protokole ravnanja ob primerih sumov, da so morda osebe, s katerimi prihajajo v stik policisti na terenu in osebje v azilnem domu, bolne."

Lekdol le ne bo dovolj

Konec tedna je za kar nekaj razburjenja v policijskih vrstah povzročil dogodek na Policijski postaji Ravne na Koroškem. Tam so v petek obravnavali dva ilegalna pribežnika iz Nigerije, ki bi po mnenju policistov utegnila imeti ebolo. V Zdravstvenem domu Ravne pa so jim sprva svetovali, naj si kar sami nataknejo rokavice in obolelima dajo lekadol.

Na ministrstvu za zdravje pa so prepričani, da je bilo ukrepanje skladno s pravili, saj je zdravstveni dom obvestil dežurnega epidemiologa, ta pa infekcijsko kliniko

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.