Slovenija
27 ogledov

Policisti zasegli pištolo in drogo

Slika je simbolična. (Foto: iStock) Žurnal24 main
21-letnik je izolske policiste obvestil, da naj bi ga izsiljevali. Policisti ugotovili, da sta za prijavljeno kaznivo dejanje kriva dva moška. Pri enem našli avtomatsko puško in pištolo, pri drugem prepovedano drogo.

Na PP Izola je 11. maja 2011 prišel 21-letni domačin in povedal, da naj bi ga izsiljevali. Na podlagi njegove izjave in zbiranja obvestil so policisti ugotovili, da sta za prijavljeno kaznivo dejanje in še naknadno zaznano kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami osumljena dva moška, in sicer 19-letni Koprčan in 26-letni Izolčan, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Zoper oba so policisti pridobili odredbo za hišno preiskavo. Pri 19-letniku so našli orožje, avtomatsko puško in pištolo, pri 26-letniku pa prepovedano drogo, ki jo je imel pripravljeno za nadaljnjo prodajo.

V preiskavo tudi kriminalisti

V nadaljevanju so se v obravnavo vključili tudi kriminalisti PU Koper. Pri zbiranju obvestil so ugotovili tudi, kdo je oseba, ki je 19-letniku prodala orožje, in kdo je oseba, ki je bila odgovorna za izsiljevanje. Tako so pridobili odredbo za hišno preiskavo pri 44-letnem moškem iz Izole, ki naj bi prodal orožje, policisti PP Izola pa so pridobili odredbo za hišno preiskavo zoper 48-letnega moškega z območja Kopra, ki naj bi bil glavni za izsiljevanje, in jo naslednji dan tudi opravili.

S preiskavo policisti še vedno nadaljujejo, zoper osumljence pa bodo podali kazenske ovadbe zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem,  neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in izsiljevanja, je še sporočila Anita Leskovec s Policijske uprave Krško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.