Slovenija
18 ogledov

Policistoma le opomin

razno 15.04.14. policistka hotiza, foto: you tube You tube
Policistoma opomin zaradi lažje disciplinske kršitve.

Policista, ki sta na maloobmejnem prehodu Hotiza julija podlegla provokacijam Madžara Gáborja Lászla Rácza (ta je dogajanje snemal z zapestno kamero), sta za neprimerno vedenje dobila opomin zaradi lažje disciplinske kršitve, pravijo na Policijski upravi (PU) Murska Sobota.

Direktor PU Damir Ivančić je po julijskem dogodku dejal, da nedostojno vedenje Madžara, ki je sicer tovrstne incidente izzival že večkrat in posnetke objavljal na YouTubu, ne upravičuje njunega ravnanja.

O tem, ali je opomin primerna kazen za policista, ki sta se v konflikt spustila z besedami, kot so "Kdo je terorist, budalo jedno" in "Te povlečem ven, da v gozd odletiš", ter eden od njiju tudi fizično, pa na PU pravijo: "V ta namen je bila ustanovljena disciplinska komisija, ki je pri svoji odločitvi samostojna." Njuno ravnanje sicer še vedno preiskuje specializirano državno tožilstvo.

Komentarjev 6
  • dragec 12:58 16.april 2014.

    Serijo nisi gledal, napaka policistov je,da ga niso takoj prebutali

  • miro 12:18 16.april 2014.

    v svojih časih so take ki so tako izival lepo v marico ,pa v šumo in je blo veliko več reda kot pa je sedaj ,ko je vsak prestopnik bol zaščiten kot kočevski medved. jaz nebi nič rzpravljal znjim ampak ...prikaži večk samo na postajo potem pa naj se pritoži komur hoče ko nebi mogel več snemat.

  • kurt 11:19 16.april 2014.

    Čista Fata iz tv serije...))))