Slovenija
17 ogledov

''Poligon za pospeške''

Sredi dneva med tednom je zaradi gostote promet umirjen, kadar je cesta prazna, Žurnal24 main
Bleiweisova. Opozorila bralca bodo prinesla poostren nadzor nad prometom.

Bleiweisova cesta je postala poligon za preizkus hitrostnih pospeškov motornih vozil, opozarja Robert Jerala iz Kranja. Ugotavlja, da še posebno ponoči po njej divjajo motoristi in drugi vozniki, v nedeljo tudi sredi dneva.

“Ali bo se bo moral zgoditi smrtni primer? Cesta poteka poleg gosto naseljenega Šorlijevega naselja, kjer živi veliko mladih družin z otroki, in trgovskega središča,” svari. Ocenjuje, da hitrosti presežejo sto kilometrov na uro, kar je dvakrat več od dovoljene.

Poostren nadzor
Odziv na opozorilo. Na Policijsko upravo Kranj smo naslovili vprašanje, kako ocenjuje prometno varnost na tem odseku, vendar včeraj odgovora nismo prejeli. So pa klicali Roberta Jeralo in mu zagotovili, da bodo na Bleiweisovi cesti z določenimi ukrepi poostrili nadzor.

Cesta je državna
Slavko Savič, vodja kranjskih medobčinskih redarjev, ki po novem razpolagajo z radarjem, je opozoril, da je cesta državna, zato hitrosti na njej še niso merili, saj dopolnjujejo prometne policiste in se držijo bolj lokalnih občinskih cest. Se pa načelno na podobne prijave občanov odzivajo.

“Zagotovo je zadeva za razmislek,” dodaja Savič in napoveduje, da bo o njej odprl razpravo na svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, policiji pa predlagal, naj na Bleiweisovi cesti večkrat preveri hitrost. Ne izključuje možnosti, da ne bi uskladili kakšne akcije s policijo in v pomoč ponudili občinski radar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.