Slovenija
0 ogledov

Politična razrešitev uprave Darsa?

Če na referendumu udeležba ne bo zadostna, naj stroške referenduma nosijo predla Žurnal24 main
Gregor Virant je razrešitev uprave Darsa označil za politično čistko. Da kridvnih razlogov za razrešitev Darsove uprave ni, zagotavlja tudi Nemec.

Nekdanji minister za javno upravo in predsednik odbora strokovnega sveta SDS za javno upravo Gregor Virant je dejal, da je uprava Darsa pod vodstvom Tomislava Nemca dobila razrešnico za delo v letu 2008 ter v svojem dveletnem mandatu delovala izrazito v korist uporabnikov avtocest in ne izvajalcev del. To je razvidno iz ponovitve razpisov za predora Markovec in Golo rebro, unovčenja garancije pri SCT v primeru predora Šentvid in rekordnega poslovanja Darsa v letu 2008.

''Bistvo te zgodbe je politična zamenjava. Z blatenjem želi država zamegliti bistvo, ki ni drugega kot politična čistka,'' je zatrdil in dodal: ''Če predsednik vlade Borut Pahor govori o tem, da vlada stoji ali pade na nepolitičnem kadrovanju, potem je včeraj z nekrivdno razrešitvijo uprave Darsa nedvomno padla.''

Odpravnine - upravi Darsa na podlagi dogovora z nadzornim svetom pripada odpravnina v višini šestih mesečnih plač - so po Virantovih besedah predvidene za primere nekrivdne razrešitve. Če je uprava Darsa delala slabo, bi jo bil nadzorni svet dolžan razrešiti krivdno in privarčevati odpravnine. ''Teh razlogov ni bilo. Odpravnina je v tem primeru cena politične menjave,'' je dejal.

Krivdnih razlogov ni

Da krivdnih razlogov za razrešitev Darsove uprave ni, je poudaril tudi Nemec. Spomnil je na številne težave, s katerimi se je moral soočiti ob začetku svojega mandata. ''Takrat smo prišli z namenom, da nekaj spremenimo. V zadnjih dveh letih smo uspeli uvesti številne spremembe, ki se ne kažejo danes, a posegajo v poslovno okolje ne samo Darsa, temveč tudi njegovega zaledja,'' je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.