Slovenija
16 ogledov

Politično ozadje vandalizma?

Srečko Hvauc se sprašuje, ali nedavni vandalizem nima političnega ozadja. (Foto: Žurnal24 main
Trg Leona Štuklja. Prerezano napeljavo Hvauc označil za hud vandalizem. Namigi na politično dejanje.
Kljub dogodku bomo svoja dela končali do konca junija. Kolikor vidim druge izvajalce, pa bi bil lahko trg v kratkem odprt.
Srečko Hvauc

"Po vandalskem dogodku v noči na petek na Trgu Leona Štuklja, ko so nepridipravi na 14 mestih prerezali kable za razsvetljavo, se žal ne morem znebiti slabega občutka, saj sovpada z nekaterimi aktivnostmi na mariborskem političnem parketu," je povedal Srečko Hvauc, direktor Nigrada. To občinsko podjetje je namreč aprila na razpisu dobilo dela na Trgu Leona Štuklja – vključno s postavitvijo razsvetljave – v vrednosti okoli 700 tisoč evrov.

Kangler se še odloča
Sklic seje
. "Župan še ni sklical izredne seje glede Trga Leona Štuklja. Čas ima do petka," je pojasnil Aleš Škof, vodja službe mestnega sveta na mariborski občini. Dodal je, da če župan do tega roka ne bo sklical seje, jo lahko predlagatelji (torej v članku omenjeni opozicijski mestni svetniki) skličejo sami.

Je kakšna povezava?
Tako je Hvauc nekako namignil na povezavo med nedavno tiskovno konferenco in drugimi aktivnostmi mariborskih mestnih svetnikov SD, LDS, Zaresa, Zelenih Slovenije in Liste za Maribor, ki na temo investicij in porabljenih sredstev za prenovo trga želijo izredno sejo mestnega sveta. Njegova gradnja je namreč že nekaj časa pod drobnogledom tudi opozicijskih svetnikov v mariborskem mestnem svetu, saj je investicija s predvidenega 1,5 milijona evrov zdaj narasla na okoli 3,4 milijona.

Horvat: Ne režemo kablov
"Pa saj to je smešno," je namigovanja komentiral mariborski prvak SD Bojan Horvat in dodal, da se svetniki k takim dejanjem zagotovo ne zatekajo: "Zagotovo si je kdo želel s kabli pridobiti premoženjsko korist. Najbolje je, da se pri Nigradu vprašajo, kako so zavarovali gradbišče, da se je to lahko zgodilo."

Škode za pet tisočakov
Hvauc pa je postregel s podatki, da bo zaradi vandalskega dogodka, ki je sicer njihovo podjetje oškodoval za okoli 120 evrov, zaradi prerezanih kablov treba razkopati del trga in nabaviti nov material, skupen strošek del pa bo tako znašal okoli pet tisoč evrov. "To je naredil nekdo, ki je točno vedel, s kakšnim orodjem in kako mora porezati kable. Dogodek smo že prijavili policiji," je sklenil prvi mož Nigrada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.