Slovenija
28 ogledov

"Politika ni več samo igra za fante"

Izvolitev Alenke Bratušek Anže Petkovšek
Bratuškova ob 8. marcu čestita vsem ženskam. Pravi, da se še vedno držimo tri vogale hiše, hkrati pa smo profesorice, sodnice, direktorice, znanstvenice, izjemne športnice in političarke. Pa zato nič manj ženske ali mamice. Nasprotno.

Mandatarka za sestavo nove vlade Alenka Bratušek se je ob mednarodnem dnevu žensk spomnila na vse ženske po svetu in doma, ki so zaslužne za to, da moški ženskam danes "upravičeno čestitajo". Brez njih Slovenija danes ne bi imela 32 poslank v DZ in tudi ne prve mandatarke. "Slovenska politika ni več samo igra za fante," je zapisala.

"Generacijam žensk po svetu in doma se lahko zahvalimo, da lahko danes delamo in poklicno napredujemo, se izobražujemo, da se lahko svobodno odločamo o rojstvu svojih otrok, da lahko nosimo hlače, da lahko glasujemo na volitvah in smo na njih lahko tudi izvoljene," je Bratuškova, ki vodi stranko Pozitivna Slovenija, zapisala v poslanici ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk.

Ob tem izpostavlja, da so pred ženskami še številna neurejena področja družbenega življenja, na katerih se bodo še morale dokazovati. Pri tem ženske po njenih besedah ne smejo pozabiti, kako dolgo pot so prehodile od poslušnih in brezpravnih skrbnic družin do samostojnih, ustvarjalnih in slišanih državljank, uspešnih in odgovornih v svojih poklicih in zasebnem življenju.

"Še vedno držimo tri vogale hiše, hkrati pa smo profesorice, sodnice, direktorice, znanstvenice, izjemne športnice in političarke. Pa zato nič manj ženske ali mamice. Nasprotno," je v poslanici, ki so jo posredovali iz PS, še zapisala Bratuškova. Zaključuje z besedami, da naj si zato ženske dovolijo, da danes uživajo v čestitkah, še bolj pa v svojem pogumu in dosežkih.

Komentarjev 2
  • dragec 07:46 09.marec 2013.

    Alenka, če ti ne ukrepaš, gotovo je z to umetno koalicijo

  • ennanova 10:09 08.marec 2013.

    Osmi marec, enakovrednost žensk v podjetništvu in druge šaleResnično napredna zato ni zamisel o enaki vrednosti ženskih in moških (podjetnikov) na globalnih trgih, ki postaja prevladujoča ideologija, temveč zamisel o emancipiranosti moških in žensk odhttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/840-osmi-marec-enakovrednost-zensk-v-podjetnistvu-in-druge-sale