Slovenija
160 ogledov

Politika proti, Viole ga podpirajo

Na Kanglerjeve očitke, da je Katarina Kresal naročila njegovo aretacijo, ministr
1/4
Žurnal24 main
Afera Kangler. Po kriminalistični preiskavi Kangler preveč nastopa in govori, je prepričana Marta Kos Marko. Podpora na Facebooku.
Protikorupcijska komisija
Premoženje
. Franc Kangler nam je pokazal prijavo, ki jo je poslal na protikorupcijsko komisijo glede svojega premoženja. "Nič ne skrivam. Vse sem jim prijavil. Kot lahko vidite, sem polovični lastnik domačije in nekaj kmetijske zemlje v Zimici, polovični lastnik stanovanja v Radvanju, 66-odstotni lastnik apartmaja na Pohorju, stanovanja na Lentu v izmeri 44 kvadratnih metrov, parcele in pogorišča v Smrečnem na Pohorju, za katera sem za 20 let podelil stavbno pravico, avta znamke Mercedes letnik 1980 in traktorja Steyr iz leta 1985,” pravi župan, to pa potrjuje tudi prijava komisiji.

Župana Franca Kanglerja in druge uradnike, pri katerih so opravili hišno preiskavo, nekateri politiki in ugledni Mariborčani že pozivajo k odstopu. Na svojem profilu na Facebooku pa ima župan že od pridržanja podporo svojih prijateljev.

Pozivajo k odstopu
"To, kar se dogaja, je sramota za drugo največje mesto v Sloveniji," je prepričan Bojan Horvat iz svetniške skupine SD. Dodal je še, da bi tako župan kot Milica Simonič Steiner, direktorica mestne uprave Maribor, morala razmisliti o odstopu.

Podobno je prepričana svetniška skupina Zares, iz katere so med drugim zapisali, da "so osupli in zaskrbljeni nad širino in težo očitanih kaznivih dejanj, ki bremenijo mestno upravo, državne uradnike in navedene gospodarske družbe".

K odstopu pa župana poziva tudi skupina mariborskih intelektualcev, ki so podpisani kot Zofijini ljubimci.

Dobiva SMS-e podpore
Na omrežju Facebook pa župan že od preiskave od različnih ljudi dobiva spodbudne stavke, ki mu tako izražajo podporo. Na nogometnem derbiju med Mariborom in Ljubljano so Viole razobesile transparent z napisom "Vi ga dajte v pripor, a on živi za Maribor. Svoboda županu." Kangler pa nam je povedal, da v teh dneh po pridržanju dobiva številna SMS-sporočila, v katerih mu meščani izkazujejo podporo.

Anketa. Naključno izbrane smo vprašali:
Ali še zaupate županu Kanglerju?

Marta Kos Marko, strokovnjakinja za javno nastopanje, je prepričana, da Kangler v času preiskav preveč govori in nastopa. "Je pa zastrašujoče, da ljudje v zadnjih dneh na slepo podpirajo župana, čeprav se sploh še ne ve, ali je kriv ali ne," je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.