Slovenija
17 ogledov

Politike zaposlovanja mladih se prijemljejo

Zaslišanje Andreja Vizjaka Boštjan Tacol
Brezposelnost mladih bi lahko zajezili z ukrepi aktivne politike zaposlovanja in drugimi ukrepi, je prepričan resorni minister Andrej Vizjak. Če bodo ti ukrepi uspešni, se število brezposelnih konec leta ne bo povečalo in bo ostalo na ravni lanske zime.

Napovedi so zdaj nehvaležne, bo pa brezposelnost lažje napovedovati septembra oziroma oktobra, ko bo jasno, koliko so "uspeli zajeziti ta val brezposelnosti zaradi prihoda novih iskalcev zaposlitve, ki zaključujejo šolanje" in so močan udar na brezposelnost, je prepričan minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak.

Ob tem je dejal, da se začenjajo prijemati projekti aktivne politike zaposlovanja, ki so jih letos prenovili in nekoliko bolj napisali na kožo mladim in iskalcem nove zaposlitve. Če bodo s temi in drugimi ukrepi uspeli ublažiti priliv mladih brezposelnih, potem številke ne bodo višje, kot so bile jeseni oziroma pozimi lani, je dejal.

Stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji je bila decembra 12,1-odstotna, zadnji podatki (za junij) pa kažejo, da je stopnja registrirane brezposelnosti 11,5-odstotna.

Komentarjev 2
  • privat 19:40 06.december 2012.

    Vizjak nas hoče prisiliti ,da mislimo da ima mladina šanso da živi človeku vredno življenje??!! Realna tla so da so nekateri vse uničili in bili celo nagrajeni za to..najbolj hitro rastoci podjetniki..take je celo sam Kučan izročil nagrado!! kaj pa ...prikaži več so ti podjetniki?? LOPOVI ,uničevalci države,strpnosti med ljudmi....kaj čem pisat..sami bedaki in konji!!

  • dragec 09:29 21.avgust 2012.

    E moj Vizjak in ti si prepričan???