Slovenija
67 ogledov

"Politiki LDS vpleteni v nakup vozil"

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Predsednica Preiskovalne komisije Krpan Alenka Jeraj ocenjuje, da je po zaslišanju prve priče potrjeno, da so bili nekateri iz LDS vpeti v posle z nakupi vozil 6x6.

"S prvim pričanjem se potrjuje, da so bili nekateri vodilni politiki takrat vladajoče LDS vpeti v posle z nakupi vozil 6x6," je povedala Alenka Jeraj in dodala, da bo preiskovalna komisija v nadaljevanju in novih zaslišanjih to dodatno preverila. "Zaslišani Marjan Senica je ocenil, da je bil na enak ali podoben način pripravljen načrt za nakup vozil 8x8. Za vozila 6x6 je bilo podpisano pismo o nameri, prav tako je bilo podpisano pismo o nameri za vozila 8x8," je spomnila Jerajeva.

"V zvezi z 8x8 je Senica dejal, da Sistemska tehnika ni mogla uspeti na razpisu, saj je imela narejen komaj prototip vozila, na dan prijave pa niti to ne. Vozilo še ni bilo testirano po mednarodnih standardih in ob prvih primerjavah Patrijinega vozila in Krpa, je bila Patria v vseh pogledih boljša. To so njemu osebno zatrjevali strokovnjaki, ki so to kasneje za medije zanikali. Verjetno bomo te strokovnjake določili za priče in jih povprašali tudi o tem," je povedala predsednica preiskovalne komisije.

Spremenjen način izbire in zbor Patrie je po njenem mnenju prekinil utečene posle, kjer se je, "kot kaže, preplačevalo opremo, zato da je nekdo zaslužil". Meni, da ne gre samo za Jureta Cekuto, ampak tudi za vodilne v LDS ali stranko LDS.

Pregledali bodo dokumentacijo

Jerajeva je napovedala, da se bo komisija spet sestala čez 14 dni. V vmesnem času pa bodo pridobili še nekaj dokumentacije in vpogledali v dokumentacijo preteklih komisij. Na podlagi videnega bodo ocenili, ali so dodatna zaslišanja potrebna ali ne.

Komisija namerava med drugimi zaslišati tudi Antona Ropa, Janeza Janšo in Marka Grubarja, namestnika direktorja direktorata za logistiko na Morsu. "Zahtevamo pa tudi nekaj dodatnih dokumentov v zvezi s prodajo Sistemske tehnike, poleg poročil računskega sodišča, ki jih že imamo," je dejala Jerajeva.

Komentarjev 6
  • dragec 17:36 14.marec 2014.

    Skot, zadev oje urejal plešasti, Aha, tudi tvoj veliki vodja je RDEČ, komunjara na kvadrat

  • Scott 13:52 14.marec 2014.

    Izraelske havbice?Na tone starega železja, zaradi katerega je umrl nič kriv vojak, takrat je bil minister za obrambo Jelko, ki je tudi podpisnik nakupa tega starega železja.Za smrt vojaka pa še do danes ni odgovarjal nihče, zakaj že?Aja, ker je rdeč.?

  • Scott 13:46 14.marec 2014.

    Verjetno veliko bolj pritlikavemu kaj skače v glavo, da išče volan na napačni strani avtomobila?Potrata&Co pa delajo vse za zaščito totalitarnega komunističnega pritlikavega lika.