Slovenija
27 ogledov

Politiki ni uspelo zasenčiti opere

V družbi Tomaža Orešiča, kandidata za župana stranke LDS, in njegove žene Tijane
1/4
Žurnal24 main
La bohème. Prva premiera navdušila. SNG-jevci se že pripravljajo na največji gledališki festival.

Maribor. Premiera prve opere letošnje sezone Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor je minila v predvolilnem vzdušju.

Dolg aplavz in vzkliki
Številni kandidati za župane in mestne svetnike so dogodek izkoristili za druženje in nabiranje političnih točk. Politika pa ni zasenčila operne zasedbe, ki je v predstavi La bohème navdušila občinstvo. Navzoči v dvorani so igralce nagradili z dolgim aplavzom, tu in tam pa so se slišali tudi vzkliki odobravanja. Predvsem za solista, Kanadčanko Jessico Muirhead kot šiviljo Mimi in Italijana Renza Zulianija kot pesnika Rodolfa.

Pred vrati že Borštnikov
Se pa v SNG Maribor že pospešeno pripravljajo na vsakoletni veliki gledališki dogodek, Boštnikovo srečanje. Letos se bo odvijalo med 15. in 24. oktobrom. Poleg 12 tekmovalnih predstav si bo občinstvo lahko ogledalo pester spremljevalni 
program.

Letos so imeli organizatorji zaradi recesije še posebno težko nalogo – pridobiti zadostna sponzorska sredstva. “Na srečo sta nam ministrstvo za kulturo in mariborska občina odmerila več sredstev kot prejšnja leta,” so pojasnili. Ministrstvo je prispevalo 150 tisočakov, občina pa sto tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.