Slovenija
19 ogledov

Politiki se bodo hladili v gorah in ob rekah

Borut Pahor SD piknik Mostec Žurnal24 main
Poleti si v političnih strankah vzamejo čas tudi za srečanja s člani in simpatizerji.

Prejšnji konec tedna je tako največja opozicijska stranka SDS v Bovec na tradicionalno srečanje privabila preko dva tisoč članic in članov, še en teden pa se bodo nadaljevale aktivnosti v sklopu njihovega dvotedenskega poletnega tabora. V četrtek so se tradicionalno povzpeli na Škrlatico.

SD bo izobraževal o politiki

Na praznični 15. avgust bodo imeli v Slovenj Gradcu pohod in srečanje tudi člani in podporniki stranke SD, ko bodo praznovali 117. obletnico ustanovitve stranke v Sloveniji oziroma socialne demokracije na Slovenskem. V enem septembrskem koncu tedna načrtujejo tudi poletno šolo z izobraževanjem o politiki in druženjem za člane v Velenju. V njihovi stranki je tradicionalno tudi družabno srečanje 31. avgusta v Opatjem selu oziroma v Solkanu, ki ga pripravlja njihov novogoriški odbor. Septembra načrtujejo tudi srečanje za nove člane.

DL se bo bolje spoznaval

Septembra bo srečanje pripravila tudi Državljanska lista. Predstavnike lokalnih odborov bodo povabili v Rogaško Slatino, predsedniki občinskih odborov pa se bodo spoznavali tudi na srečanju v Ljubljani. Želijo si namreč, da bi okrepili svoje delovanje na lokalni ravni.

Politični pohodi v gore

Poletje pa bodo izkoristili v SLS in tako 24. ter 25. avgusta organizirali tretji tradicionalni gorniški pohod SLS, tokrat na Ojstrico. Predsednik SLS Franc Bogovič bo avgusta in septembra nadaljeval tudi srečanja s članstvom po regijah.

Svoje člane in simpatizerje bodo konec avgusta v gore povabili tudi v stranki NSi, podali se bodo na Matajur. Hkrati načrtujejo tudi poletni tabor dr. Andreja Bajuka na Kolpi med 22. in 25. avgustom, na katerem ob druženju pripravljajo tudi pogovorne večere in športne aktivnosti.

Na tradicijo šele računajo

V Desusu podobnih poletnih aktivnosti niso predvideli, junija in julija so imeli nekaj srečanj po pokrajinah, štiri ali pet večjih pokrajinskih dogodkov za predstavnike občinskih svetov pa bodo morebiti pripravili letošnjo jesen.

Takrat pa bo imela največja vladna stranka Pozitivna Slovenija kongres. Večjega družabnega srečanja zato letos ne načrtujejo, vendar ga nameravajo uvesti prihodnje leto, bodoči družabni dogodek pa nameravajo povezati z enim pomembnim datumom. 

Komentarjev 7
  • privat 12:16 11.september 2013.

    mene bi bilo tako..tako sram-biti Pahor!!

  • privat 12:15 11.september 2013.

    eni žurajo ker imajo preveč denarja...otroci pa plačujejo z nižjimi dodatki zaradi njihovih kiksev!! Kaj ni to žalostno??' Pa še kiksi niso ampak kakor vidimo so namerno povročena dejanja. Resnica je da nekateri otroci nimajo kaj za obleči ali za ...prikaži več jesti ,ti ljudje pa se preseravajo v izobilju!! Nato pa še spremenijo zakon ,ki pravi...kriza je potrebno je zmanjšati otroške dodatke!!In otroku vzamejo pravičo do dostojanstva in otroku vredno življenje!!

  • bojovi 22:24 03.avgust 2013.

    Kje se bodo hladili? Na pokradenem denarju na nezasluženih počitnicah, kje pa bi se hladili.