Slovenija
5 ogledov

Poljšak obtožbe zavrača

Marjan Poljšak obtožbe zavrača in dodaja, da za znesek pod 10 tisoč evri javni r Žurnal24 main
Ovadba. Županu Ajdovščine očitajo korupcijo in zlorabo uradnega položaja.

Ajdovščina. Podjetje Nova nova, ki izdaja lokalni časopis Latnik in skrbi za radio Nova, je v petek na Okrožnem državnem tožilstvu v Novi Gorici podalo kazensko ovadbo zoper župana Občine Ajdovščina Marjana Poljšaka zaradi suma storitve kaznivih dejanj korupcije, zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic ter nevestnega dela v službi.

Nova nova. Na dva javna razpisa za objavo javnih informacij v letih 2008 in 2009, za katere je Občina Ajdovščina namenila slabih 42 tisoč evrov, se je prijavila tudi družba Nova nova. Občina je v obeh primerih izbrala drugega ponudnika, oba razpisa pa razveljavila po reviziji, ki jo je zahtevala Nova nova.

 

Sporno naj bi bilo, da je kot odgovorna oseba za izvrševanje proračuna med samim postopkom javnega naročanja za objavo občinskih informacij v lokalnem časopisu naročil iste storitve iz razpisa ter jih tudi plačal v višini 7.875 evrov enemu od ponudnikov na razpisu, čeprav postopek razpisa še ni bil končan.

V družbi Nova nova so prepričani, da je župan s tem kršil določila zakona o javnem naročanju ter vrsto računovodskih standardov in enemu od ponudnikov omogočil protipravno premoženjsko korist. Poljšak je obtožbe včeraj zavrnil in izrazil prepričanje, da omenjeno plačilo za opravljene storitve v časopisu Prepih ne pomeni oškodovanja občinskega proračuna, saj ni bilo v nasprotju s postopkom razpisa, ker ta ni mogel biti zaključen pred potrebo po določenih objavah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.