Slovenija
16 ogledov

Polmilijonsko darilo

(Foto: null) Žurnal24 main
Stožice. Fundacija za šport bo prispevala skoraj 528 tisoč evrov.
Janković z Lukšičem. Srečanje. V sredo se je ljubljanski župan Zoran Janković sestal z ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem. "Pogovarjala sta se o možnostih sodelovanja pri investicijah v športne objekte v Ljubljani," so nam skopo pojasnili na ministrstvu, medtem ko župan več kot to, da sta se sestala, ni želel povedati.

Fundacija za šport bo do leta 2012 Mestni občini Ljubljana (MOL) nakazala dobrega pol milijona evrov za sofinanciranje športnega parka Stožice, letos petino tega zneska. MOL je na razpisu fundacije dobila slabih 25 tisoč evrov za pomožno nogometno igrišče, skoraj 248 tisoč evrov za ogrevalno dvorano ter 255 tisoč evrov za multifunkcijski igrišči in otoke športa za vse.

Doplačilo še neznanka
Spomnimo: MOL je v razpisu za izgradnjo športnega parka v Stožicah pozabila na pomožno nogometno igrišče in ogrevalno dvorano, zato bo morala te stroške zdaj kriti sama. Kolikšni so, se še ne ve, vendar naj bi samo pomožna dvorana po ocenah stala okoli tri milijone evrov, trava za pomožno nogometno igrišče pa okoli milijon evrov.

Sicer pa bo po napovedih Zlatka Srake iz Grepa konec aprila ali na začetku maja znano, koliko bo morala MOL Grepu plačati za športne objekte v Stožicah. Zasebni partner je v partnerstvo vložil 81 milijonov evrov, kar bo presegalo ta znesek, pa bo na svoja pleča morala prevzeti MOL. To naj bi bilo nekaj milijonov evrov.

Stroški 2,5 milijona na leto
Na ramenih MOL oziroma njenega Zavoda Tivoli bo tudi upravljanje in vzdrževanje športnih objektov v Stožicah. To bo po ocenah stalo okoli 2,5 milijona evrov na leto, zagonski in drugi stroški v tem letu pa okoli 1,2 milijona evrov, je pojasnil vodja oddelka za šport na MOL Marko Kolenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.