Slovenija
29 ogledov

Polnijo ga Slovenci

Šport hotel. Cen še ne morejo povišati. Letos načrtujejo 30-odstotno rast.

Šport hotel Pokljuka trenutno še ni polno zaseden; po besedah direktorja Rada Urevca več gostov pričakujejo v drugi polovici julija in avgusta. Gostje so v večini, kar 99-odstotno, Slovenci. “Da smo v Triglavskem narodnem parku, je naša prednost, saj si vse več gostov želi počitnice preživeti aktivno v naravi,” je dejal Urevc.

Julija lani je bila zasedenost 50-odstotna, letos pa načrtujejo 30-odstotno rast. Za goste so pripravili sedemdnevne, petdnevne in tridnevne pakete, vsak dan pa so jim na voljo tudi izleti, med drugim v Pokljuško sotesko, kolesarski izlet na Mrzli studenec in Zajamnike ter kraljevska tura na Debelo peč.

Kriza znižala cene

“Na izletih se nam lahko vedno pridružijo tudi drugi obiskovalci, vodenja pa bodo julija in avgusta,” je pojasnil direktor. V hotelu so uredili večnamensko dvorano, ki lahko sprejme do sto ljudi, gostom je na voljo savna, za otroke pa so pred hotelom postavili igrala. Za uspešno poletno sezono morajo imeti vsaj tri tisoč nočitev, ob tem pa je Urevc poudaril, da bi se morala zdajšnja cena za polpenzion s 30 evrov povišati na 50 evrov, kar pa je v slovenskem hotelirstvu trenutno nemogoče.

Večjih investicij zdaj ne načrtujejo, bodo pa morali najpozneje v dveh letih zgraditi čistilno napravo, za katero potrebujejo vsaj 20 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.