Slovenija
14 ogledov

Polovica poletja je že za nami

dežnik Shutterstock
Smo na polovici meteorološkega poletja. Količina padavin je bila nadpovprečna. Po sončnem vikendu prihodnji teden spet padavine.

Letošnje poletje se očitno še ne zaveda samega sebe, je slišati med ljudmi. Vremenoslovci na polovici meteorološkega poletja pravijo, da je bila količina padavin v prvi polovici poletja res večinoma nadpovprečna. Največ dežja je med 1. junijem in današnjim dnem padlo na območju Julijskih Alp (okoli 300 mm), na Goriškem in Notranjskem od 200 do 260 mm, v večjem delu države vključno z obalo od 150 do 200 mm, v Prekmurju pa od 110 do 150 mm.

"Danes zjutraj so se padavine pojavljale na nekaterih območjih Štajerske, drugod se bodo še čez dan. V nadaljevanju tega tedna bodo temperature naraščale in postopoma do nedelje dosegle in presegle 30 stopinj Celzija," je za Žurnal24.si povedal Janez Markošek z Arsa. Vročina bo v ponedeljek spet popustila. "Vse kaže na osvežitev s padavinami in nevihtami," dodaja Markošek. Vročina se bo verjetno spet vrnila v drugi polovici prihodnjega tedna.

Meteorologi poudarjajo, da letošnje poletje nikakor ni hladno, glede višine temperatur celo nekoliko nadpovprečno. Vtis, da je muhasto, dajejo razmeroma pogoste padavine.

Komentarjev 1
  • ljimonad 10:47 15.julij 2014.

    tile meteorolgi veselo bluzijo že vso leto. več kot je tehnike slabše napovedujejo vreme. a niso še maja govorili da nas čaka vroče suho poletje? in kje je sedaj to. vroče je bilo nekaj dni v juniju, to pa je ...prikaži več tudi vse od suhega poletja pa nimamo niti črke s. naj bodo raje tiho se vsaj blamirali ne bodo.