Slovenija
21 ogledov

Polovica posojila vrnjena

Posojilo je Zvonu odobril zdaj že nekdanji direktor DEM Damijan Koletnik. Žurnal24 main
Iz Dravskih elektrarn Maribor so sporočili, da so včeraj s strani družbe Zvon Ena holding prejeli 12 milijonov evrov kot delno vračilo dolga, ki ga ima Zvon Ena Holding iz naslova posojila, ki ga je prejel od omenjene družbe.
"Gre za vračilo prve polovice 21 milijonov evrov posojila, druga polovica pa bo po dogovoru izplačana v dveh delih do konca leta 2009. In sicer 4,5 milijona evrov v mesecu septembru ter zadnja četrtina dolga v enakem znesku v mesecu decembru. Za del posojila, ki še ni bil vrnjen, je dolžnik, Zvon Ena holding, ponudil delno zavarovanje v delnicah družbe NLB," so še zapisali v Dravskih elektrarnah Maribor (DEM).

Kot je znano, je omenjeno posojilo Zvonu odobril zdaj že nekdanji direktor DEM Damijan Koletnik, to pa je bil tudi eden od razlogov, zaradi katerih je nadzorni svet januarja zahteval izredno revizijo poslovanja družbe. V njej naj bi bila zabeležena vrsta nepravilnosti, Koletnik pa je konec marca odstopil s svojega položaja, prepričan, da je šlo predvsem za politično gonjo proti njemu. Kot je pojasnil, se je za odstop odločil, ker je v takšnih razmerah nemogoče delati, saj po njegovem mnenju ni več nikakršne podpore za razvojne projekte družbe, za katere se je zavzel ob nastopu svojega mandata.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.