Slovenija
58 ogledov

Polovico bodo morali zagotoviti sami

razno 10.06.13. studentka, sola, faks, matematika, matematicna enacba, foto: shu Shutterstock
Zavodom za prvi obrok poračuna plačnih nesorazmerij zagotovilo 10,7 milijona evrov.

Ministrstvo za izobraževanje bo javnim zavodom s svojega področja zagotovilo del sredstev za prvi obrok poračuna tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij. A ne v takšni višini, kot so javni zavodi zaprosili, je danes povedal državni sekretar Aljuš Pertinač. Skupno bodo po njegovih besedah javnim zavodom namenili 10,7 milijona evrov.

Prvi obrok poplačila tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij za nazaj je sicer pri posrednih proračunskih uporabnikih s področja, za katerega skrbi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, po Pertinačevih besedah ocenjen na približno 25,2 milijona evrov.

Skupna vrednost vlog za dodatna sredstva, ki so jih ministrstvu posredovali javni zavodi, je 20,7 milijona evrov. Ministrstvo jih je odobrilo deset milijonov manj. Preostala sredstva za poravnavo te obveznosti bodo morali zagotoviti sami.

Lahko zmanjka za plače

Po njegovih besedah so izbrali srednjo pot, po kateri so sredstva zagotovili tistim zavodom, ki res izkazujejo, da nimajo zadostnih likvidnostnih sredstev, da bi to obveznost lahko poplačali, preostalim pa ne.

V odgovoru na novinarsko vprašanje pa je dopustil tudi možnost, da bi zaradi tega konec leta lahko zmanjkalo denarja za plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.