Slovenija
23 ogledov

Polovijo jih le peščico

Kodrič, ki je imel obe ukradeni kolesi zaklenjeni, se zdaj v službo vozi s stari Žurnal24 main
Tatvine koles. Bralec predlaga nov pristop k iskanju tatov.

Bralcu Boštjanu Kodriču so neznanci v manj kot letu in pol ukradli že dve kolesi srednjega cenovnega razreda. Sam je prepričan, da policija ne stori dovolj, da bi odkrila storilce.

Še danes brez informacije
V obeh primerih sem poklical policijo, še do danes pa nisem dobil niti ene informacije, ali se moji kolesi še iščeta oziroma ali naj nanju raje pozabim,” je kritičen Kodrič. Dodaja, da mu je eden izmed policistov pojasnil, da njihov kolega na eni izmed policijskih postaj obravnava izključno kraje koles.

Povedali so mi, da ta gospod šest ur na dan hodi po Mariboru z mapico fotografij ukradenih koles in jih išče. Zanimiv pristop,” dodaja naš bralec. Na Policijski upravi (PU) Maribor nam je Bartolo Lampret zatrdil, da takšnega človeka, kot ga navaja Kodrič, nimajo zaposlenega.

Lov z GPS-oddajniki

Statistika pa kaže, da policisti niso najuspešnejši pri obravnavanju kraje koles. “Lani so policisti na območju PU Maribor obravnavali 277 kaznivih dejanj tatvin koles. Preiskali so 21 kaznivih dejanj oziroma 7,6 odstotka,” pravi Lampret.

Kodrič, ki se sicer ukvarja z računalništvom, pa že ima idejo, kako bi lahko lažje polovili tatove koles: “Policija bi kupila deset koles in vanje vgradila GPS-oddajnike. Tako bi prek računalnika nadzirali njihovo gibanje, in ko bi kdo tako kolo izmaknil, bi ga policija lahko takoj izsledila.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.